AKTUELNO

Predsednik Srbije uputio je telegram saučešća povodom tragedije na indonežanskim ostrvima Java i Sumatra, u kojoj je najmanje 168 ljudi poginulo i 745 povređeno.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća predsedniku Republike Indonezije Đoku Vidodu, povodom velikog broja žrtava cunamija.

- Duboko nas je pogodila vest o tragediji u Vašoj zemlji i molim Vas da porodicama poginulih, kao i onima koji tragaju za svojim najbližima, prenesete izraze iskrenog saosećanja.

- U ovim trenucima, kada se ponovo, drugi put za manje od tri meseca, suočavate sa ovako nemilosrdnom silinom vode, pružamo Vam podršku da prevaziđete teškoće i otklonite posledice razaranja, uz spremnost da, u okviru svojih mogućnosti, uputimo i neophodnu pomoć - navodi se u pismu predsednika Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima.

Pored predsednika Srbije saučešće povodom žrtava cunamija u Indoneziji, uputila je i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je danas telegram saučešća predsedniku Republike Indonezije Džokou Vidodou povodom velikog broja nastradalih u cunamiju.

- U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime, izražavam saučešće Vama, indonežanskoj Vladi i porodicama nastradalih u razornom cunamiju koji je pogodio Vašu zemlju. Teško je pronaći reči utehe za ovako veliku tragediju. Građani Srbije saosećaju sa vama u ovim tužžnim trenucima. Svim povređenima žželim brz oporavak - navodi se u telegramu saučešća premijerke Brnabić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

#Aleksandar Vučić

#Saučešće

'