AKTUELNO

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić ocenio je jutros da Priština nastavlja pritisak na Srbe na Kosovu i Metohiji uz apsolutno ćutanje međunardne zajednice.

- Kako je počelo, tako i završava u ovoj godini. Serija različitih pritisaka i aktivnosti koje su usmereni na otežžavanje žživota Srbima na Kosovu uz apsolutno ćutanje međunarodne zajednice - rekao je Simić rekao za Javni servis reagujući na izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da granica Kosova prema Albaniji više ne postoji.

On je naveo da su Srpska lista i predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozoravali, ali i očekivali da će Priština i Tirana na kraju godine ukloniti granicu prema između Kosova i Albanije.

- To je ono što smo apsolutno očekivali i protiv čega smo bili. Međutim, oni koji su trebali da podignu glas najviše po tom pitanju, jesu oni koji su garant Rezolucije 1244 (Saveta bezbednosti UN), a to su pre svega Brisel i Vašington - rekao je Simić.

Prema njegovim rečima, ono što je činjenica jeste da albanski predstavnici u Prištini ništa ne rade na svoju ruku, već uz blagonaklon stav i podršku međunarodnih predstavnika.

- Ne postoji ništa što se proizvede u centralnoj Srbiji bez obzira pod kojim brendom, da može da se dostavi Srbima na Kosovu i Metohiji, bilo da su hrana, lekovi, sanitetski materijal, ali i potrebni materijali za ono malo privrede koju smo uspeli da podignemo na KiM - rekao je potpredsednik Srpske liste.

On je ponovio da Priština pokušava da Srbima onemogući žživot na KiM, s namerom da sami napuste taj prostor u okolnostima, s obzirom da kosovski Albanci tu svoju navodnu držžavu ne mogu da zaokružže na međunarodnom planu.

- Moram da ih obavestim da je to nemoguće, niti prihvatljivo za ovaj narod - zaključio je Simić.

#Igor Simić

#Kosovo i Metohija

#Srbin

'