AKTUELNO

Srpska lista je danas pozvala opozicione lidere Dragan Đilasa, Vuka Jeremića, Borka Stefanovića i Boška Obradovića, da ne govore u ime srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, "niti da u usta stavljaju Kosmet", da bi pokazali kako tobože brinu o kosovskim Srbima.

- Ko o čemu, lopov o poštenju - to je najbolji opis onoga što jedan od pet milionera, Dragan Đilas sa svojim ortacima Jeremićem, Stefanovićem, Obradovićem, skrivajući se iza tobože saopštenja 'organizatora protesta Jedan od pet miliona', upućuje najvećem i iskrenom borcu za Kosovo i Metohiju, predsedniku Aleksandru Vučiću" - piše u saopštenju SL.

U tekstu se dodaje da "oni koji su nam 2011. postavili granicu između Srba i Srba, između nas i naše braće, oni koji su nas satanizovali isto tako pitajuću 'Koliko nas košta Kosovo?', oni koji su nas i našu braću hapsili i prebijali jer smo se borili protiv tih granica, oni koji su tada slali Žandarmeriju da bije Srbe sa Kosmeta, Borko Stefanović, Vuk Jeremić i Dragan Đilas, sada lažu narod Srbije kako oni tobože brinu o Kosovu i Metohiji i Srbima na Kosmetu".

Ovi, kako se navodi, "politički poltroni zapadnih i albanskih lobija", koji su, kada su odlučivali o našoj sudbini, "jedva čekali da nas prodaju, koji su se radovali svakom novom priznanju tzv. nezavisnosti Kosova, koji su pred Međunarodnim sudom pravde postavljali infantilna pitanja čime su želeli da zapečate sudbinu srpskog naroda i čime su zaslužili najveće počasti u Prištini, sada žele da nastave tamo gde su stali sa rasparčavanjem Srbije i ličnim bogaćenjem".

Srpska lista ih pita zašto se ne pohvale kako su ukidali kosovski dodatak i time otežavali život, zašto ne kažu kako uveli bezvredne pasoše za koje trebaju vize i kosovska dokumenta, i svetu poslali poruku da Kosmet ne smatraju delom Srbije.

- Dok su naše kuće, sela i manastiri nestajali pod najezdom razularenih masa ekstremista, niste se setili Srba na Kosmetu, već ste stajali po strani, pobegli u inostranstvu o trošku građana, a danas pokušavate da onog ko se bori za Srbiju i nas na Kosmetu sabotirate. Naravno, opet u interesu Prištine i njenih, tj. vaših zajedničkih sponzora - piše u saopštenju.

Srpska lista ih takođe pita zašto, kada su uvedene takse, nisu prošetali do Kosovske Mitrovice ili u bilo koju srpsku sredinu na Kosovu i Metohiji da pokažu solidarnost i budu uz narod.

- Zašto ne tražite od svojih zajedničkih mentora po stranim ambasadama da ukinu takse kad već sve sa njima dogovarate? Zbog svega ovoga zahtevamo u ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije da ne govorite u naše ime, niti da u usta stavljate Kosmet, jer na to nemate pravo, niti legitimitet - ističe se u saopštenju i dodaje:

- Srpski narod je uz svog predsednika i uz svoju državu i to smo pokazali kad je i kako je trebalo - na izborima. Ne skrivajte se iza nemuštih populističkih saopštenja i pamfleta. Narod prezire takve lažne moraliste i bivše režimske satrape koji su lopovlukom i izdajom nacionalnih interesa uništili Srbiju i neće vam to ponovo dozvoliti, jer za razliku od vas, srpskom narodu je Srbija jedina otadžbina!

#Dragan Đilas

#Kim

#Srpska lista

'