AKTUELNO

Iz Saveza za Srbiju stižu nove uvrede, Sergej Trifunović poručio je da je novinarku Srpskog telegrafa trebalo da nazove „ustaškom kurvom“. Žene iz javnog života, među kojima voditeljke i novinarke Televizije Pink oštro osuđuju ponašanje Sergeja Trifunovića.

Posle tvitova u kojima je novinarku Ivanu Žigić najpre nazvao kurvom, a potom se izvinio kurvama što ih je uporedio sa novinarkom, Sergej Trifunović se oglasio novim uvredljivim tvitom, u kome kaže da je Ivanu Žigić trebalo da nazove ustaškom kurvom.

- Ministarstvo kulture osudilo je nazivanje kurvom radnice Srpskog telegrafa od strane Sergeja Trifunovića. Nije ih žacnulo kada su poslanicu Aleksandru Jerkov nazivali ustaškom kurvom. Nisam dakle bio politički korektan. Trebalo je da je nazovem ustaškom kurvom. Shvatam - napisao je Trifunović na svom Tviter nalogu.

Foto: TV Pink Printscreen

Žene iz javnog života, među kojima voditeljke i novinarke Televizije Pink oštro osuđuju ponašanje Sergeja Trifunovića.

Dušica Jakovljević, voditeljka TV Pink, rekla je da najoštrije osuđuje nasilno izražavanje.

Foto: TV Pink Printscreen

- Apsolutno osuđujem svaki način nasilnog ponašanja ili izražavanja. Sve to je vrsta nasilja nad ženama - istakla je Jakovljević.

Dajana Paunović, voditeljka TV Pink, navela je da su sve žene nečije majke, ćerke, sestre, žene i da je nedopustivo da u 21. veku neistomišljenici budu terorisani.

Foto: TV Pink Printscreen

Dea Đurđević, voditeljka TV Pink, istakla je da niko ne treba da komentariše novinarski posao na takav način.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mislim da niko ne treba da komentariše novinarski posao na takav način. To je svojevstan uticaj na medije - navela je Đurđević.

Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, smatra da pomenuti vid kominikacije ostavlja ozbiljne posledice na mlade ljude koji odrastaju u Srbiji.

Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće, kaže da takve vrste uvreda koje se objavljuju na društvenim mrežama i u medijima su inspiracija onima koji čine nasilje u porodici.

Foto: Pink.rs

Direktorka Studija B Ivana Vučićević pozvala je medije da se uključe u borbi protiv ovakvog vida nasilja nad ženama i novinarkama.

Melanija Pavlović iz Privredne komore upitala je dokle ćemo da slušamo uvrede na račun žena.

Foto: TV Pink Printscreen

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković osuđuje mizogene izjave koje je glumac Sergej Trifunović izneo na društvenoj mreži Tviter kojima je novinarku Srpskog telegrafa uvredio na neprimeren, seksistički način, pri čemu je u prepisci obelodanio i njen broj telefona, ugrozivši joj privatnost.

Direktorka Studija B Ivana Vučićević podsetila je da je i novinarka Barbara Životić bila izložena višenedeljnom linču, da su Gordanu Uzelac i Maru Dragović pristalice opozicije i fizički napale.

Milan Lađević, urednik Srpskog telegrafa, rekao je da Trifunović još jednom linčuje novinarku, ženu i da je to sramno ponašanje jednog od stubova opozicije.

Foto: TV Pink Printscreen

- Čovek bi da piša po grobovima, Maju Gojković naziva fuksom, kao i urednicu Studija B. Sada napada novinarku Ivanu Žigić i naziva je ustaškom kurvom. Ako ga ovi njegovi ne prizovu pameti, ovo će možda otići u drugu krajnost - rekao je Lađević.

Ivana Žigić kaže da podizanjem tužbe protiv Trifunovića želi da pošalje poruku da ljudi koji se bave javnim poslom ne mogu da vređaju novinare.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nisam mu dala jedan jedini razlog, ničim ga nisam provocirala. Kulturno i profesionalno sam mu postavila pitanje. Nisam zaslužila da se moj lični broj telefona nađe na društvenim mrežama. Epitete kurva, ološ i slično mislim da nema potrebe da komentarišem - istakla je Žigić.

Direktora Srpskog telegrafa Sašu Milovanovića posebno zabrinjava to što je u kratkom vremenu zabeležen veći broj nasilnih akata opozicionih prvaka.

#Napad

#Nasilje

#Sergej Trifunović

'