AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa predsednikom Foruma Davos Bergeom Brendeom i članicom Izvršnog odbora Foruma i šeficom za Evropu i Evroaziju Martinom Larkin.

Vučić se ranije danas sastao i sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom i nemačkim diplomatom Volfgangom Išingerom, koji je svojevremeno učestvovao u pregovorima o Kosovu.

Takođe, Vučić je u Davosu razgovarao i sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumantrom Čakrabartijem i potpredsednikom kompanije Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Hadimom Al Dareiem.

Srpski predsednik susreo se danas i sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim.

Foto: Tanjug

Vučić boravi u Davosu od utorka, a juče je razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i komesarom EU za proširenje i susedsku politiku Johanesom Hanom o kvotama EU za uvoz čelika, evropskom putu Srbije i Kosovu i Metohiji.

Takođe, sastao se i sa predstavnicima kompanije "Rio Tinto", a učestvovao je i na panelu o medijima uz vodeća imena iz te sfere. Uoči odlaska u Davos, Vučić je rekao da očekuje da mnogo toga dobrog može da se uradi za Srbiju i da se zemlja predstavi u dobrom svetlu.

#Aleksandar Vučić

#Davos

'