AKTUELNO

Poslednji dan učešća na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu predsednik Srbije Aleksandar Vučić posvetio je brojnim bilateralnim susretima sa evropskim i svetskim zvaničnicima i poslovnim ljudima, uključujući susrete sa premijerom Slovenije Marijanom Šarecom i šefom finske diplomatije Timom Soinijem.

Pre toga on je razgovarao i sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, koji je na Forumu inače govorio o prioritetima njegove zemlje u Evropi i novoj globalnoj arhitekturi.

Vučić je razgovarao i sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevom, a pre podne i sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumantrom Čakrabartijem i potpredsednikom kompanije Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Hadimom Al Dareiem.

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije boravi u Davosu od utorka, a juče je razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i komesarom EU za proširenje i susedsku politiku Johanesom Hanom o kvotama EU za uvoz čelika, evropskom putu Srbije i Kosovu i Metohiji.

Takođe, sastao se i sa predstavnicima kompanije "Rio Tinto", a učestvovao je i na panelu o medijima uz vodeća imena iz te sfere. Uoči odlaska u Davos, Vučić je rekao da očekuje da mnogo toga dobrog može da se uradi za Srbiju i da se zemlja predstavi u dobrom svetlu.

#Aleksandar Vučić

#Davos

'