AKTUELNO

Sledbenici Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića postavili su tokom protesta vešala na Terazijama. Sagovornici Pinka ocenju da je takav potez sramotan i nedopustiv u civilizacijskom društvu i da je to jasna poruka poruka da građane ako oni dođu na vlast čekaju - vešala.

Direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović je istakao da su protesti u Beogradu su bili mnogo manji od prethodnih i da je u njima učestvovalo svega 2.000 ljudi.

- Postavljanje vešala na Terazijama je skandal. Savez za Srbiju, Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović pokazuju narodu da će kada dođu na vlast da vešaju. Ne vidim drugu poruku. Poslednji put su vešala na Terazijama bila 1941. godine, kada su nacisti tu vešali ljude – naveo je Milovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, slika vešala na Terazijama koja je otišla u svet je skandal i velika sramota.

Milovanović je istakao da su protesti sve slabiji i da narod neće Đilasa, Jeremića, Obradovića, Trifunovića…

Primetio je da bi suština protesta trebalo da bude zahtev za raspisivanje izbora, što ovde nije slučaj.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o usvajanju Statuta o Trepči, Milovanović je ocenio da je to atak na Srbe i preostalo srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji.

- Pokušaj ozakonjenja otimanja srpske imovine je još jedan u nizu skandala i pritisaka ravan uvođenju ovih vancivilizacijskih taksi – istakao je direktor Srpskog telegrafa i ukazao da je ovo trenutak kada se lome stvari po pitanju srpskog naroda i opstanka Srba na Kosovu.

- Ovo je godina će možda biti donete odluke koje će odrediti budućnost življenja našeg naroda i na Kosovu i u Srbiji, kako ćemo živeti mi i naša deca u naredne dve tri decenije. Ako vi u ovom trenutku pokušavate da prezentujete nekakvo razjedinjenje, a došlo je vas 50 na protest protiv nekakve lažne diktaure, to samo govori da neki strani faktor ozbiljno organizuje tu priču- rekao je Milovanović.

Slika vešala na Terazijama, za profesora Fakulteta bezbednosti Zorana Dargišića je više nego zastrašujuća i ružna poruka.

Foto: TV Pink Printscreen

- Srbija je demokratska država u kojoj su protesti potpuno slobodni i legitimni, Ljudi mogu slobodno da izađu na ulicu i protestuju. U diktaturama to nije slučaj. Neka pogledaju kako izgledaju diktatorske zemlje, pa će videti da je nazivati Srbiju diktaturom licemerno i besmisleno – naglasio je Dragišić.

On je ocenio da su uvrede, nasilje i vešala nedopustive u civilizovanom društvu.

- Protesti su prilika za izbore, a ne da se traže ostavke. Nikakav problem nije smeniti vlast, dovoljno je izaći na izbore. To je jedini put za promenu zakona. Srbija je demokratska i slobodna država i to će i ostati – dodao je Dragišić.

#Saša Milovanović

'