AKTUELNO

Srpska premijerka Ana Brnabić poželela je danas dobrodošlicu novoj ambasadorki Kine u Srbiji Čen Bo i poručila da odnose dve države karakteriše stalno unapređenju prijateljskih odnosa, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, u prilog tome, prema rečima predsednice vlade, svedoči saradnja na velikim infrastrukturnim projektima i kineske investicije, od kojih je posebno značajno ulaganje u smederevsku železaru i RTB Bor.

Izražavajući uverenje da će se saradnja uspešno nastaviti kroz nove projekte, ambasadorka Čen je istakla da će se lično zalagati za dalji razvoj "sveobuhvatnog strateškog partnerstva i čeličnog prijateljstva između Republike Srbije i NR Kine".

Foto: Tanjug

Premijerka Brnabić i ambasadorka Čen razgovarale su i o učešću Srbije na Samitu zemalja centralne i istočne Evrope i Kine 16+1, koji se u aprilu ove godine održava u Dubrovniku.

Na samitu se očekuje nastavak razgovora o razvoju projekata u sektoru saobraćajne infrastrukture, koji su prema rečima predsednice vlade, od prioritetnog značaja za Srbiju.

Foto: Tanjug

Premijerka Brnabić izrazila je zadovoljstvo zbog otvaranja "Kineskog festivala svetlosti", koji se, zahvaljujući saradnji Vlade Srbije i ambasade NR Kine, prvi put održava u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

#Ana Brnabić

#Kina

#Srbija

#premijerka

#Čen Bo

'