AKTUELNO

Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik "Informera" upitao je o čemu bi Sergej Trifunović pričao sa funkcionerima američke ambasade, ako ne o protestima.

Internet portal "Govori Srbija" objavio je fotografije i video-materijal sastanaka održanih između lidera PSG Sergeja Trifunovića i jedne od organizatorki protesta "Jedan od pet miliona" Jelene Anasonović sa zvaničnicima Ambasade SAD koji su u političkom sektoru navodno zaduženi za specijalne tajne operacije.

Vučićević je upitao je sa čim bi drugim ovi sastanci imali veze, ako ne sa protestima, kao i da su snimci i fotografije autentični.

Foto: TvPink Printscreen

- Od kada je to objavljeno, proverili smo sve, to su autentični snimci, autentične fotografije. Na njima je zaista glumac Sergej Trifunović koji je nedavno izabran za lidera pokreta Slobodnih građana – naveo je Vučićević i dodao:

- Na fotografijama je Jelena Anasonović, koja je predstavlja kao koordinatorka takozvanih građanskih protesta, a u stvari Đilasovih tajkunskih protesta. Na sastanku su bili i najviši funkcioneri američke ambasade, treća sekretarka ambasade, Katarina Virdžinija Volček, kao i Denis Ibišbegović politički savetnik ambasadora Kajla Skota i Dejvid Gerenberg, savetnik u ambasadi SAD – kazao je Vučićević.

Prema njegovim rečima, pomenuti su se videli sa Sergejem Trifunovićem u hotelu u Beogradu, u restoranu, u kojem su proveli više od dva sata.

Foto: TvPink Printscreen

- Dva sata su oni nešto sa njim pregovarali, razgovarali, dogovarali, ima video snimak. Mi ne možemo da tvrdimo šta su oni tačno pričali, ali šta bi drugo pričali. Šta je gospođa Voček govorila sa Anasonović, jer njih dve su se sastale u foajeu hotela. O čemu su pričale, ako ne o protestima? – upitao je Vučićević i dodao:

Zanimljivo je to i gde su se sastali, u hotelu, revolucionari iz hotela. U jednom od najskupljih beogradskih hotela oni dogovaraju nekakvu revoluciju. Sada je potpuno jasno ko koordinira njima – ocenio je Vučićević.

On kaže da je Sergej Trifunović na društvenim mrežama rekao da je to bio redovni sastanak.

- On kaže da su oni hteli da se upoznaju sa njegovim stavovima? Kojim stavovima? Sa stavovima da su žene fukse i kurve? Sa stavovima da političkim neistomišljenicima treba pi*ati po grobovima? Sa stavovima da treba vešati po Srbiji – upitao je Vučićević i dodao:

Foto: TvPink Printscreen

- Jeremić, Obradović, Sergej Trifunović, sve je to isto. Sve je to na jednom istom zadatku, da izazovu haos u Srbiji po svaku cenu - naglasio je Vučićević.

Prema njegovim rečima iza protesta stoje srpski tajkuni, od njih Dragan Đilas, Vuk Jeremić i njihovi tajkuni koji sve to plaćaju.

#Dragan J. Vučićević

#Sergej Trifunović

'