AKTUELNO

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma poručio je da se ugovor sa narodom potpisuje na izborima, a ne na ulici.

- Na protestima koji se ovih dana održavaju u Srbiji nigde nismo čuli šta je program, šta se nudi. U takozvanom Ugovoru sa narodom koji je potpisao deo opozicionih partija pre neki dan takođe nema programa. Ugovor sa narodom se potpisuje na izborima, a ne na ulici - izjavio je Marković.

- Večeras je i u Jagodini održan protest. Gospodin iz Kuršumlije, koji je govorio na protestu pod nazivom "Jedan od pet miliona" u Jagodini, a koji je predsednik Udruženja boraca "Gvozdeni puk", obratio se građanima sa porukom da bi menjao vlast u Jagodini i Srbiji. Ja moram da odgovorim tom gospodinu da aktuelna vlast u Jagodini ima podršku preko 60 posto svojih građana, a da aktuelna vlast u Srbiji ima takođe podršku preko 60 posto građana naše zemlje. Ne znam kako je u Kuršumliji, ali o tome će odlučivati građani Kuršumlije -  rekao je Marković.

On je dodao da je "gospodin iz Kuršumlije je izgovorio više bezočnih laži, a jedna od njih je da fabrike koje se svakodnevno u Srbiji otvaraju ne postoje".

- Predlažem mu da obiđe industrijske zone u Jagodini, Vranju, Leskovcu, Subotici, Kraljevu, Kruševcu, u celoj Srbiji i da vidi da Srbija za vreme ove vlasti na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem ima najviše investitora u regionu. Jagodina ima najveći suficit, koji je duplo veći prošle nego prethodne godine i baš, između ostalog, zahvaljujući i tim fabrikama, koje gospodin iz Kuršumlije ne vidi. A jedna od njih, mislim na italijanski “Vibak” ima 70.000 kvadrata i jedna je od najvećih u ovom delu Evrope i izdaleka se vidi, iako je gospodin iz Kuršumlije ne vidi - naveo je Marković.

Prema njegovim rečima, sve te fabrike, za koje gospodin iz Kuršumlije tvrdi da su lažne, povećale su kapacitete i zaposlile više radnika nego je ugovorima predviđeno.

Kako je dodao, zahvaljujući tome Srbija danas ima najmanju stopu nezaposlenosti u svojoj istoriji.

-Taj gospodin iz Kuršumlije, koji je predsednik Udruženja boraca “Gvozdeni puk”, treba da zna da je upravo zahvaljujući borcima naša zemlja opstala i on treba da se bavi pravima boraca, a ne da iznosi laži po Srbiji. Još se branimo od albanskih terorista, koje gospodin iz Kuršumlije uopšte ne pominje. Drugi pešadijski puk “Knjaz Mihajlo” , poznatiji kao “Gvozdeni puk”, tokom ratova od 1912. do 1918. godine, bio je i ostao ponos Srbije, ali taj puk nikada nije išao protiv svoje države i svog naroda, kao ovaj gospodin iz Kuršumlije. Demokratsko je pravo građana da izraze svoj protest i da to čine mirno, ali niko nema pravo da laže i blati svoju zemlju kao taj gospodin iz Kuršumlije - poručio je Dragan Marković Palma.

#Dragan Marković Palma

'