AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i Čen Bo, novoimenovana ambasadorka Kine, razgovarali su danas o saradnji dve zemlje, posebno o u oblast unutrašnjih poslova.

Ministar i ambasadorka razgovarali su, između ostalog, o daljem unapređenju saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, visokotehnološkog kriminala, ali i drugim oblastima koje su važne za Srbiju i Kinu.

Foto: Tanjug

Oni su se složili da su obuke policijskih službenika veoma značajne, zbog čega će se, kako su istakli, u narednom periodu više raditi na razmeni iskustava i znanja pripadnika policije.

Stefanović je istakao da Srbija snažno podržava politiku jedne Kine, kao i da dve države vezuje čelično prijateljstvo.

Foto: Tanjug

Ambasadorka je istakla da njena zemlja podržava teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije i da će dve zemlje braniti zajedničke interese u svim međunarodnim organizacijama.

Ministar je zahvalio ambasadorki Bo na stavu koji Kina zastupa povodom zahteva takozvanog Kosova za prijem u Interpol, istakavši da bi eventualnim prijemom došlo do ugrožavanja rada ove profesionalne policijske organizacije.

Foto: Tanjug

Kako je naglasio, poslednje glasanje na Generalnoj skupštini u Dubaiju pokazalo je da ogroman broj država ne želi da podrži takav zahtev tzv. Kosova, niti politizaciju ove međunarodne policijske organizacije.

Stefanović je uputio zvaničan poziv ministru unutrašnjih poslova Kine Džao Kedžiju da poseti Srbiju.

#Nebojša Stefanović

'