AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne u Minhenu sa državnim ministrom za Evropu i Ameriku u britanskom Forin ofisu Alanom Dankanom i sa političkim direktorom u Forin ofisu Ričardom Murom.

Prethodno, Vučić je razgovarao sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih i evropskih poslova Belgije Didijeom Rejndersom, čime je započeo niz bilateralnih susreta, koji ga očekuju tokom učešća na 55. Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

Vučić s Mogerini o dijalogu i evrointegracijama Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić porazgovarao je u Mihnenu sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, tokom učešća na forumu o bezbednosti. - Sa Federikom Mogerini, tokom Minhenske konferencije o bezbednosti - o budućnosti dijaloga i evropskim integracijama Srbije - napisao je predsednik na instagram nalogu "Budućnost Srbije", uz fotografije sa Mogerinijevom. Vučić je ranije danas doputovao u Minhen, na 55. Konferenciju o bezbednosti.

Predsednik Srbije će tokom konferencije, danas, sutra i u nedelju, imati 15 do 20 bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, među kojima su predsednici Jermenije i Moldavije, evropski komesar Johanes Han, šefovi ruske i nemačke diplomatije, Sergej Lavrov i Hajko Mas...

Vučić će imati i odvojene susrete sa poslanicima Bundestaga, senatorima i članovima delegacije Kongresa SAD.

Tokom konferencije Vučić će učestvovati na Panel diskusiji "Bezbednost u Jugoistočnoj Evropi: dva koraka napred, jedan korak nazad".

Vučić je, ranije, najavio da u Minhenu, gde se okuplja svetska politička elita, ide da se bori za Srbiju.

Vučić u Minhenu sa belgijskim ministrom spoljnih poslova

Predsednik Srbije sastao se u Mihnenu, gde učestvuje na 55. Minhenskoj konferenciji o bezbednosti, sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih i evropskih poslova Belgije Didijeom Rejndersom.

Vučić je ranije danas doputovao u Minhen, a tokom poslepodneva ima odvojene sastanke sa visokim zvaničnicima više zemalja.

Tokom učešća na konferenciji predsednik Srbije će imati 15 do 20 bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, među kojima su predsednici Jermenije i Moldavije, evropski komesar Johanes Han, šefovi ruske i nemačke diplomatije, Sergej Lavrov i Hajko Mas, potpredsednik belgijske vlade Didije Rejnders...

Vučić će imati i odvojene susrete sa poslanicima Bundestaga, senatorima i članovima delegacije Kongresa SAD, kao i sa zvaničnicima Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije. Tokom konferencije Vučić će učestvovati na Panel diskusiji "Bezbednost u Jugoistočnoj Evropi: dva koraka napred, jedan korak nazad".

Vučić je ranije najavio da u Minhenu, gde se okuplja svetska politička elita, ide da se bori za Srbiju.

Sa predsednikom Moldavije i Hrvatske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas u Minhenu, na Bezbednosnoj konferenciji, razgovore sa evropskim i svetskim zvaničnicima susretom sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom.

Vučić je, na kratko, razgovarao i sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem. Prethodno, šef srpske države sastao se sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih i evropskih poslova Belgije Didijeom Rejndersom, kao i sa zvaničnicima Velike Britanije, državnim ministrom za Evropu i Ameriku u Forin ofisu Alanom Dankanom i sa političkim direktorom u Forin ofisu Ričardom Murom.

Vučić je u Minhenu, gde učestvuje na 55. Minhenskoj konferenciji o bezbednosti, porazgovarao i sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini. Kako je sam rekao, očekuje da tokom trodnevnog boravka u Minhenu ima susrete sa 15-20 zvaničnika.

Minhenska bezbednosna konferencija, 55. po redu, otvorena je danas i u naredna tri dana okupiće brojne visoke svetske zvaničnike - 35 šefova država i vlada, kao i 50 ministara spoljnih poslova. Konferenciju je otvorio predsedavajući konferencije Volfgang Išinger koji je poručio da je svet suočen sa nizom malih i velikih kriza, ali i sa epohalnim promenama.

#Aleksandar Vučić

#Federika Mogerini

#Minhen

'