AKTUELNO

Predsednik parlamenta takozvanog Kosova, Kadri Veselji pozvao je da se Severna Makedonja i Crna Gora, sada članice NATO-a, okupe sa kosovom u borbi protiv Srbije.

Predsednika Matice Albanaca Srbije Demo Beriša ocenio je da Veselji želi ovim izjavama da sebe predstavi kao vođu svih političkih struktura na Kosovu.

Foto: TvPink Printscreen

- Radi se o tome da je on sa ovim pozivom iskoristio momenat svih onih pokušaja koji imaju cilj i idu ka tome da oslabe poziciju predsednika Vučića - naglasio je Beriša, podsetivši da ni jedna vlada na Kosovu nije završila svoj mandate tako da neće ni ova vlada Haradinaja.

-Sve njegove izjave idu ka tome da on hoće da učvrsti svoju poziciju - zaključio je Beriša.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić rekao je da kada čuje izjave kosovskih političara uvek pomisli da se neko šali i da neko izmišlja, a da kada vidi da je to stvarno vest shvati da su to izjave koje čoveka zaprepaste.

Foto: TvPink Printscreen

- To je nešto što čoveka zaprepasti. S druge strane vi imate da on tvrd da je Vučić njihov najveći neprijatelj, a ne Srbija, što daje ozbiljan kompliment predsedniku Srbije. Ono što je paradoks on tom izjavom zapušava ovde usta “terazijskim braniocima Kosova” koji proglašavaju izdajnikom - rekao je krstić.

Kako smatra, ova izjava je ozbiljna i na nju treba reagovati ozbiljno i racionalno.

- I takve izjave ozbiljno uzburkavaju strasti i destabilizuju i ovako rovite prilike - ocenio je Krstić.

#Demo Beriša

#Jutarnji program

#Nebojša Krstić

'