AKTUELNO

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je sa predsedavajućim Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom i delegacijom Odbora razgovarala o evropskim integracijama u svetlu aktuelnih dešavanja, nastavku reformskog procesa i parlamentarnoj demokratiji.

Mekalister je istakao da je Odbor za spoljne poslove Evropskog parlamenta kao poslednju aktivnost u ovom sazivu, uoči predstojećih evropskih izbora, izabrao da poseti Zapadni Balkan i time potvrdi značaj koji EU pridaje ovom regionu.

Foto: Tanjug

Gojković je naglasila da je Narodna skupština otvorena za dalju saradnju sa Evropskim parlamentom, kao i za ostvarenje napretka na putu ka EU, u interesu građana Srbije, saopšteno je iz parlamenta.

Foto: Tanjug

Ona je obavestila Mekalistera i članove Odbora za spoljne poslove o aktuelnoj situaciji kada je reč o radu Skupštine Srbije, o predstojećem početku redovnog zasedanja, kao i da je zakazan sastanak Kolegijuma, na koji su pozvani svi šefovi poslaničkih grupa, na kome će se razgovarati o načinu rada.

Na sastanku je bilo reči i o delu Izveštaja Evropske komisije koji se tiče rada parlamenta, sa osvrtom na pitanja nadžorne funkcije, procedura podnošenja amandmana i dopuna dnevnog reda, kao i donošenja zakona po hitnom postupku, navedeno je u saopštenju.

#Maja Gojković

'