AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov kaže da je posle današnjih komentara Saveza za Srbiju postalo jasno da se ispitivanja porekla imovine najviše plaše njegovi lideri.

- Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović su u panici, jer će narodu konačno morati da polažu račune o tome kako su preko noći i zahvaljujući vlasti postali multimilioneri u evrima - naveo je Jovanov u pisanoj izjavi povodom saopštenja SZS, kojim se kritikuje prvi Nacrt zakona o poreklu imovine i posebnom porezu.

SZS smatra da taj Nacrt služi zaštiti pripadnika vlasti, jer ne obuhvata srodnike lica čija se imovina ispituje i ograničen je na ispitivanje imovine od 2007. godine, a Jovanov odgovara da će Đilasu i Jeremiću biti teško da objasne kako su stekli imovinu neuporedivo veće vrednosti tokom vlasti i ulaska u politiku.

Zato se, prema Jovanovu, za razliku od Đilasa, Jeremića, Obradovića i ostalih, pošteni ljudi u Srbiji ne plaše ovog zakona, već mu se, naprotiv, raduju.

- Konačno je došlo vreme da lopuže prestanu da se smeju u lice poštenim ljudima i da mirno i bezbrižno troše ono što su od države i poštenog naroda oteli i opljačkali - naveo je Jovanov.

#Milenko Jovanov

#SZS

'