AKTUELNO

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa pomoćnikom generalnog direktora i regionalnim direktorom za Evropu i centralnu Aziju u Međunarodnoj organizaciji rada (MOR) Hajncom Kelerom i podregionalnim direktorom za region jugoistočne Evrope Markusom Pilgrimom.

Ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog posete visokih zvaničnika Međunarodne organizacije rada Beogradu, što je prva poseta na tom nivou Srbiji od 2004. godine i čestitao im na jubileju - 100. godišnjicu osnivanja i rada Organizacije koja se obeležava ove godine.

Tokom sastanka je iskazano zadovoljstvo zbog dosadašnjeg uspešnog razvoja međusobne saradnje i spremnost da se ona dodatno produbi i ojača.

Foto: Tanjug

Dačić je naglasio da Srbija pridaje izuzetno veliki značaj usvajanju i sprovođenju savremenih radnopravnih standarda, o čemu svedoči i to što je u Beogradu danas potpisan Memorandum o razumevanju u vezi sa primenom novog četvorogodišnjeg Programa dostojanstvenog rada za Republiku Srbiju za period 2019-2022.

Foto: Tanjug

On je dodao i da je Srbija privržena sprovođenju Agende UN-a za održivi razvoj do 2030, posebno u domenu iskorenjivanje siromaštva, jačanja inkluzivnosti i povećanje zaposlenosti, što je kompatibilno sa ciljevima definisanim Strateškim planom Međunarodne organizacije rada za period 2018-2021, kojim je predviđeno da ova organizacija postane vodeći akter u Sprovođenju Agende 2030 za održivi razvoj, saopšteno je iz MSP.

#Ivica Dačić

'