AKTUELNO

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković primila je danas ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota, sa kojim je razgovarala o unapređenju parlamentarne saradnje i odnosa Srbije i SAD.

Gojković je ukazala na značaj unapređenja bilateralnih odnosa i napomenula da je dosadašnja saradnja parlamentaraca sa kongresmenima i senatorima, kao i zvaničnicima SAD intenzivna i istakla da je važno dalje unapređenje saradnje.

Gojković i ambasador SAD su ukazali na značaj dobre saradnje i putem zajedničke organizacije važnih događaja, kao što su bile izložbe posvećene stogodišnjici podizanja zastave Srbije na Beloj kući, kao i akciji spasavanja savezničkih pilota u Drugom svetskom ratu i izrazili spremnost za nastavak takve uspešne saradnje.

Foto: Tanjug

Predsednica Narodne skupštine je obavestila ambasadora SAD o aktuelnoj situaciji kada je reč o radu Parlamenta u redovnom zasedanju, kao i sa procedurama podnošenja amandmana, dopuna dnevnog reda i donošenja zakona po hitnom postupku, navodi se u saopštenju iz Narodne skupštine.

Gojković i ambasador Skot su razgovarali i o mogućnosti nastavka saradnje Narodne skupštine i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) po pitanju jačanja kapaciteta parlamenta u različitim oblastima, kao što su nadžorna funkcija, rodna ravnopravnost, saradnja sa građanima.

#Kajl Skot

#Maja Gojković

#SAD

#Srbija

'