AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova obratio se nakon nasilnog upada u zgradu Javnog servisa.

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da je policija oslobodila Javni servis i da je priveden jedan od demonstranta koji je fizički napao pripadnika žandarmerije."Privedeno je jedno lice koje je napalo policajca i šutiralo ga", kazao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za medije.

On je kazao da će narednih dana nadležni državni organi dobiti sve o ljudima koji su činili prekršaje i krivična dela i da će nadležni organi postupati po tim prijavama, jer je, kako je istakao Srbija ozbiljna država i nikome nije dozvoljeno da na nasilan i bahat način ostvaruje bilo koji svoj cilj.

- Policija neće dozvoliti nikome u Srbiji da nasiljem bilo šta rešava niti da ugrožava druge ljude, niti njihovu imovinu, niti da preti ni novinarima, ni drugim gradjanima - rekao je Stefanović.

On je kazao da je policija "ozbiljno i mirno" reagovala, a da su učesnici protesta predvodjeni liderima opozicije napali novinare i demolirali zgradu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Niko drugi nije vršio nasilje, samo oni - rekao je Stefanović.

Stefanović je kazao i da hoće da čestita liderima Saveza za Srbiju, Draganu Đilasu i Bošku Obradoviću, na tome što su ih "podržali Tačijevi i Haradinajevi mediji".

- Znam da ih mali broj gradjana podržava, da su frustirani, ali to ne znači da treba da ruše nešto - rekao je on.

Stefanović je poručio gradjanima koji se i dalje nalaze ispred javnog servisa da mogu tamo da ostanu koliko god hoće, samo bez nasilja.

On je najoštrije osudio ljude koji napadaju policiju i upozorio ih da prekinu sa tim navodeći da "strpljenje policije nije bezgranično".

#Nebojša Stefanović

'