AKTUELNO

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je da i posle 15 godina martovski pogroma na Kosovu i Metohiji traje i danas.

- Martovski pogrom 2004. godine na Kosovu i Metohiji traje i danas. Etničko čišćenje i nasilje nad Srbima traje i danas, zato što glavni organizatori, a to su vođe OVK, ne samo da nisu kažnjeni, već su i nagrađeni visokim političkim, vojnim i policijskim funkcijama, na kojima se i danas nalaze. Podsećam da je tog 17. marta 2004. godine na Kosovu i Metohiji bilo 20 000 pripadnika KFOR – a i 3000 pripadnika UNMIK – a i oni nisu uspeli da spreče nasilje na Srbima. Zamislite danas Kosovo i Metohiju bez KFOR – a i UNMIK – a, na kome funkcioniše samo Vojska Kosova, policija i sudstvo Kosova - izjavio je Marković i dodao:

- To bi bila prava teroristička država i jedina na svetu kojom vladaju teroristi. Moja poruka međunarodnoj zajednici je, kada ne kaznite teroriste u jednom delu sveta, u ovom slučaju na Kosovu i Metohiji, ohrabrite i dobijete teroriste u drugom delu sveta, kao što su Sirija, Irak, Avganistan i ostale. Nema razlike između OVK, Islamske države i Al Kaide. Ciljevi su im isti. Kao što je međunarodna zajednica slomila Islamsku državu, tako treba da slomi i albanske teroriste, a ne da im poklanja državu. Martovski pogrom je najbolji dokaz zašto treba sprečiti formiranje Vojske Kosova i zašto međunarodna zajednica treba, ne da smanji, nego da poveća prisustvo na Kosovu i Metohiji.

Marković je istakao da deo opozicije u Srbiji, koji nasilnim putem želi da dođe na vlast, treba da protestuje 17. marta, ne ispred Predsedništva svoje države Srbije, nego ispred ambasada zemalja koje imaju moć, a nisu kaznile albanske teroriste, koji su vršili pogrom nad Srbima pre 15 godina, a i danas vrše nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

- Ponašanje dela opozicije u Srbiji kao da je naručeno iz albanskih i antisrpskih lobija. Jedinstvena Srbija osuđuje nasilje koje deo opozicije u Srbiji vrši i poziva ih da stanu uz svoju državu, a ne protiv svoje države, jer ovo što rade je usmereno protiv Srbije, a u interesu onih koji Srbiji ne misle dobro - poručio je Marković.

#Dragan Marković Palma

'