AKTUELNO

Srpska lista odbacila je večeras kao tragikomične optužbe Saveza za Srbiju da bilo koga zastrašuje i nazvala sumanutim to da se ta stranka optužuje za nekorektan odnos prema Eparhiji raško-prizrenskoj i episkopu Teodosiju.

- Tragikomično da neko ko, predvođen deklarisanim fašistom, upada na RTS, zastražuje novinare i sugrađane, preti policajcima i opkoljava zgradu u kojoj radi demokratski izabran predsednik Srbije, optužuje bilo koga za nasilje i zastrašivanje - poručila je Srpska lista u saopštenju.

Oni ukazuju da Đilasov Savez za Srbiju na Kosovu i Metohiji ne može da nađe ni toliko pristalica da na svojim "sektaškim okupljanjima" nose jedan najobičniji transparent.

- Nikome, pa ni nama, nije u političkom interesu da te ljude na bilo koji način ometa, jer oni su sami sebi najbolja antireklama - navodi Srpska lista u saopštenju.

Oni ocenjuju da su agresija i zastraživanje metoda političke borbe Saveza za Srbiju, i da se njihov politički program svodi na nasilje bučne i divlje manjine nad većinom.

- To što i sada pokušavaju da zaštite kriminalce u svojim redovima koje su na Kosovu i Metohiji za vreme prethodne vladavine uhlebili mimo konkursa i bez poštovanja zakonskih odredbi na fakultetima, državnim preduzećima i ustanovama, samo potvrđuje koliki je njihov strah od vladavine prava, a koji dolaze iz činjenice da znaju šta su sve radili u prošlosti. A o njihovom doprinosu samoproglašenom Kosovu najbolje govore statusi heroja koji imaju u Prištini - navodi Srpska lista.

Ta stranka ističe i da se nikada neće povlačiti pred onima koji smatraju da su, kako kažu, najlepši, najpametniji, najjači i Bogom dani da vladaju, jer u Srbiji se vlast osvaja isključivo na izborima, ne na ulicama i bulevarima.

- Narod ih prosto neće, jer su loši, korumpirani i iskompromitovani, jer se seća svih njihovih zlodela prema sopstvenoj državi i Srbima na Kosovu i Metohiji - ukazuje Srpska lista.

Srpska lista navodi i da je "sumanuto" to što se ta stranka optužuje za nekorektan odnos prema Eparhiji raško-prizrenskoj i episkopu Teodosiju.

- Takve optužbe dolaze od onih koji najgrubljim rečima vređaju našeg patrijarha, isto kao što su svojevremeno sada članovi Saveza za Srbiju na KiM predvođeni Markom Jakšićem napadali vladiku Teodosija nakon smene vladike Artemija. Na ovakve laži nasilnika je izlišno uopšte odgovarati - zaključuje Srpska lista u saopštenju.

#SZS

#Srpska lista

'