AKTUELNO

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, dobio je danas priznanje za doprinos 'Sportskim igrama mladih', ali je rekao da on ovo priznanje ne zaslužuje i prepustio je Luki, sinu Miodraga Rakića, njegovog političkog protivnika koji je preminuo 2014. godine.

U hotelu Metropol palas upriličena je ceremonija proglašenja evropskog komesara Johanesa Hana za ambasadora Sportskih igara mladih. Ceremoniji prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Zdravko Marić uručio je predsedniku Srbije specijalno priznanje za podršku i izuzetan doprinos razvoju Sportskih igara mladih.

Predsednik je, obraćajući se okupljenima, zahvalio na priznanju koje je dobio ističući da ga ničim nije zaslužio. Poručio je da će ga uručiti Luki Rakiću, sinu Miodraga Mikija Rakića, jer ga je molio pa podrži ovu inicijativu kada je dolazio na vlast.

Foto: Tanjug

- Govorio mi je da je ova inicijativa dobra za našu decu i ceo region. Čestitam Hanu na tituli ambasadora - kaže Vučić, dodajući da je Zdravko Marić čovek neverovatne energije. Kaže da je on voleo sve ljude, da nije pravio razliku među njima i da sve ljude vidi jednako.

Kaže da je neko uspešan onoliko koliko je puta uspeo da se podigne.

- Zdravko, hvala vam na svemu - poručio je Vučić.

Sportske igre mladih predstavljaju najveću manifestaciju za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva,a već nekolko godina omogućavaju besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina osnovcima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Igre su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija u zemljama regiona i najveća su manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

#Aleksandar Vučić

#Johanes Han

'