AKTUELNO

Predrag Jeremić, urednik portala "Embargo" povodom protesta opozicije, upada u Javni servis i pretnji zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću, rekao je da su to metode specijalnog rata zastrašivanja pojedinaca jer je bivšoj vlasti jasno da narod neće sa njima.

- To su metode iz udžbenika, metode Specijalnog rata zastrašivanja pojedinaca. Videli su da narod neće da ide sa njima, ne prihvata njihove ideje i neće sa pripadnicima bivše vlasti da ide ponovo, da bi ponovo izveli neki lažni 5. oktobar, hoće ponovo da obmanu narod i da se ponovo bogate – kazao je Jeremić za Novo jutro TV Pink.

Kako dodaje, narod to ne želi i neće da ih private, ili ih prihvata jako mali broj ljudi.

- Svakog vikenda imamo prilike da vidimo nekoliko stotina ljudi. Oni moraju pređu na druge metode, a to su blokiranje institucija i nešto što je još strašnije, a to je lociranje gde ljudi žive. Pokušaj zastrašivanja komšija, obilasci zgrada, postavljanje nekih ljudi, slikanje ulaza, pokušaj da se narodu prikaže gde ko živi, što je direktni pritisak na pojedince i na porodicu, što je još strašnije – ocenio je Jeremić.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njegovim rečima, Srbija i njeni državni organi ni po koju cenu ne smeju to dozvoliti, da njihovi protesti odu u neke lične obračune.

Božidar Spasić, bivši obaveštajac, povodom izjave Dragana Đilasa za Glas Amerike da ako bude prevremenih izbora u Srbiji može doći do nasilja i žrtava, rekao je da je priča u napadima kao neki uvod za nešto.

- Nije prvi put da oni idu po svoje mišljenje u Vašington. Kao što naši poslanici moraju da primaju građane, tako je i on primljen. Međutim, interesantne su poruke koje su odatle poslate. Ja ne znam ko je mogao da da procenu, ja mislim da u ovoj zemlji ne postoji neki analitičar koji bi dao procenu da bi tokom izbora bilo pucnjave. Ne vidim zašto bi bilo žrtava i nasilja – kaže Spasić i dodaje:

Foto: TvPink Printscreen

- Kroz ovu vrstu Specijalnog rata, pojavljivanja nekih slika krvavih glava, ponavljanja o tim napadima, to je kao uvod u nešto. Njima smeta što nisu bile razbijene glave prilikom upada u televiziju.

#Dragan Đilas

#Predrag Jeremić

#Vuk Jeremić

'