AKTUELNO

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Meothiji ocenilo je danas da opozicioni protesti nisu u interesu Srbije ni srpskog naroda.

- Da li organizatori i vođe tih protesta to namerno čine kako bi u senku stavili sve zločine nad srpskim narodom, pa i NATO agresiju i na taj način prikrili svoje saučesništvo u svemu onome što je bilo pogubno za Srbiju i njen narod - pita Udruženje u saopštenju.

Oni navode da je DOS-ovski režim zajedno sa teroristima i zločincima stvorio tzv.republiku Kosovo, a srpski narod ostavio na milost i nemilost onima koji su ih kidnapovali, ubijali, proterivali, "tako da posledice pogubnog DOS-ovskog režima osećamo i danas".

- Interses tog pogubnog režima je bio isključivo da se ispune zahtevi albanskog lobija i to po cenu života srpskog naroda -smatra Udruženje.

Oni ukazuju i da DS, DS S, DOS-ovski režim, saveznu vladu Vojislava Koštunice i republičku vladu Zorana Đinđića nisu iteresovali kidnapovani Srbi, "dok su donosili Odluke o oslobađanju 2108 zarobljenih terorista i zločinaca UČK".

- Ako je neko imao legitimno pravo da povede narod na "6. oktobar", to su trebale da urade porodice kidnapovanih Srba - navodi se u saopstenju i tvrdi da je DOS-ovska vlast učestvovala u stvaranju "tzv. UČK republike Kosovo"  tako što je ispunila sve zahteve albanskog lobija.

#Protest

'