AKTUELNO

Kako ističe zamenik gradonačelnika Beograda, grad je podneo krivičnu prijavu protiv Marka Bastaća, budući da je blokirao saobraćaj džakovima soli u Kolarčevoj.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da predsednik opštine Stari grad Marko Bastać svojom politikom sprečava da se grad razvija. Vesić je podsetio da je Grad podneo krivičnu prijavu protiv Bastaća jer je blokrao saobraćaj džakovima soli u Kolarčevoj ulici.

- Grad je podneo krivičnu prijavu protiv Bastaća koji se ponaša kao huligan. To je so koju je opština Stari grad dobila od Skupštine grada da podeli građanima tokom zime. Ne može predsednik opštine da ukrade so od građana - rekao je Vesić.

U ponedeljak je počela rekonstrukcija Trga Republike, za saobraćaj je zatvorena Kolarčeva ulica, što je izazvalo velike gužve.

Vesić objašnjava da beogradska vlast uređuje grad da bi bio lepši, a za predlog opozicije da se o tim rekonstrukcijama raspiše referendum kaže da su takve referendume trebali da traže kada je "Dragan Đilas sekao 500 platana u Bulevaru kralja Aleksandra, kada je ugrađivao podzemne kontejnere".

- Ko traži referendum? Bastać koji se kandidovao na izborima za gradonačelnika i dobio 0,47 odsto glasova ili 3.841 glas, a lista Aleksandar Vučić koja vodi Grad je osvojila 366.000 glasova. Projektima koje smo planirali mi smo pobedili na izborima - kazao je on.

Vesić je naglasio da se intenzivno radi kako bi se obnova Trga Republike, Karađordeve ulice i Topličinog venaca završila do 1. septembra.

Vesić je najavio i obnovu Beogradske tvrđave. On je rekao da je prvi cilj da se tvrđava stavi pod zaštitu Uneska, kako bi za obnovu mogao da se dobije novac EU. Kočnica u svemu tome je Vojni muzej koji je u nadležnosti Vojske Srbije.

Jedno od rešenja je da muzej pređe u nadležnost Grada.

- Beogradska tvrđava će biti uređena kao Golubačka sa ili bez sredstava EU - zaključio je zamenik gradonačelnika.

#Goran Vesić

#Marko Bastać

'