AKTUELNO

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković najoštrije je osudila današnji, kako je rekla, brutalni napad na žene u Skupštini grada Beograda.

Ovim napadom, navodi Gojković u saopštenju, Boško Obradović i njegovi sledbenici potvrđuju da je jedina politika Saveza za Srbiju promocija nasilja.

- Nakon vandalskog upada u Radio televiziju Srbije i nasilja ispred Predsedništva Srbije, nasilnici okupljeni u Savezu za Srbiju ponovo, koristeći fašističke metode, napadaju i nasrću na žene, sada i na sednici Saveta za ravnopravnost - ocenjuje Gojković.

Ona je dodala da je hrabra i odlučna reakcija žena pokazala da ovakva politika nema budućnost među slobodoljubivim građanima Srbije, a da oni koji, kako kaže, zagovaraju politiku vešala, testera, napada na žene, medije i institucije, imaju nameru da nastave sa nasilnim scenarijima.

Gojković je pozvala državne organi i institucije da reaguju, jer se ne sme dozvoliti nasilnicima da nastave da napadaju i ugrožavaju građane mirna i pristojna građane Srbije, koji su okrenuti demokratskom i ekonomskom razvoju i napretku.

#Maja Gojković

#Nasilje

#SZS

'