AKTUELNO

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Nela Kuburović izjavila je, povodom pokušaja nasilnog upada Boška Obradovića i gradskih odbornika Saveza za Srbiju u Stari dvor, da su žene u Srbiji danas odlučno rekle "stop" nasilju i fašizmu.

- Žene su danas pokazale da su jače od najgorih uvreda i pretnji, kada su bez trunke straha od nasilničkog klana Obradovića, Đilasa, Jeremića i ostalih, stale u zaštitu svoje države i institucija - navela je Kuburović u izjavi za medije i istakla da država Srbija neće više tolerisati malteranje njenih građana i degradiranje svojih institucija.

Pozvala je nadležne organe da ne dozvole nasilje na ulicama, nasilje nad građanima i nasilje nad institucijama, a liderima opozicije poručila da je promena vlasti legitiman i demokratski zahtev u svakoj državi, ali se vlast ne menja agresijom i rušenjem, već na izborima.

"Građani Srbije danas su ponovo bili svedoci još jedne u nizu epizoda napada na institucije države, na sigurnost i bezbednost naših sugrađana i najbrutalnije ugrožavanje osnovnog ljudskog prava - prava na slobodu. Sramno za celu državu i sve njene građane je da oni, koji vrše nasilje nad žena, vređaju novinarke i prete šamarima, sebe vide kao oličenje slobode i demokatije - zaključila je Kuburović.

#Nasilje

#Nela Kuburović

#žene

'