AKTUELNO

Član predsedništva SNS Biljana Popović Ivković izjavila je danas da je više nego šokirana i zgrožena pokušajem nasilnog upada Boška Obradovića i odbornika SZS u Stari dvor

- Malo je reći da sam šokirana bezumljem, agresijom i fasistickim divljastvom Saveza za Srbiju. Malo je reći da sam zgrožena scenama nasilja koje ne prestaju nedeljama i fizičkim nasrtajima na žene, ovoga puta zaposlene u skupštini grada - navela je Popović Ivković u izjavi za medije.

Ona smatra da pojedini lideri opozicije nemaju svest o ženama kao ravnopravnim činiocima našeg društva, da su njihova činjenja demokratska, već da su oni "antidemokratska manjina koja misli da će nasiljem doći na vlast".

Obradović i ostali su kako kaže siledžijski nasrnuli na žene bez trunke civilizacijskih normi u sebi i to dok se u skupštini grada održavao skup o rodnoj ravnopravnosti.

- Da ne govorim o vređanju i nipodaštavanju novinarke Prve televizije i to javno, u živom prenosu na toj televiziji. Žao mi je što građani moraju da trpe fašizam i nasilje koje svakodnevno promivišu lideri Saveza za Srbiju, Boško Obradović, Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i ostali njihovi sledbenici - navela je Popović Ivković.

Ona je podsetila da je žena je stub našeg društva.

- Žene su majke, bake, sestre, posvećene svom poslu, porodicama.. one su bile i biće poštovane i uvažavane. Nećemo dozvoliti manjini da ugrožava većinu i očekujem reakciju države kako bi zaustavili siledžije u njihovom naumu. Fasisti su čupali saobraćajne znakove i zaštitne ograde, pretili šamarima prepuni mržnje samo da bi silom došli na vlast - navela je.

Ona očekuje da će za nasilje i ljoticevske ideologije kojim terorisu građane i odgovarati.

#Biljana Popović Ivković

'