AKTUELNO

Pokušaj pristalica Saveza za Srbiju predvođenih Boškom Obradovićem, da nasilno upadne u Skupštinu grada Beograda i to dok se u njoj održava Sednica za rodnu ravnopravnost, na kojoj prevashodno učestvuju žene, samo pokazuje šta nas čeka u slučaju da oni dođu na vlast u Srbiji, ocenjuju sagovornici u "Novom jutru". Smatraju da naslju nije kraj i da će incidenata još biti kako protesti budu nastavili da gube na masovnosti.

Posmatrajući šta se sve dešavalo prethodnih nedelja na opozicionoj političkoj sceni, zaista se može govoriti o vrsti eskalacije nasilja i o svođenju cele politike SzS na puko nasilje, ocenjuje urednik medijske mreže "Antidot" Marko Matić. Ističe da nasilje nije usmereno samo protiv države i institucija, već i protiv žena, ali prema novinarima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nikada nije trenutak da se napadne Skupština grada, ali je užasno što je za to izabran momenat kada se unutar zgrade održava jedan skup žena. Obračunom sa ženama spali su na najnižu lestvicu u svom političkom delovanju – kaže Matić za “Novo jutro”. Podseća da su okupljeni ispred Skupštine došli kako bi navodno predali zahteve, a zapravo su sa sobom poneli sve one rekvizite koje nose navijačke grupe na fudbalske utakmice.

Jasno je, kaže, da je trebalo upasti i obračunati se sa funkcionerima Grada Beograda. Smatra i da će biti sve više ekcesa i problema, kako protesti budu nastavljali da gube na masovnosti.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je reč o najavama za subotu, Matić ističe da je reč o “iracionalnim” ljudima.

Upad na Javni servis, pokušaj upada u gradsku Skupštinu, kao i sve što se dešavalo i što će se dešavati lose je i za sam Savez za Srbiju, ocenjuje Ratko Femić, urednik političke rubrike u dnevnom listu "Kurir". Kaže da Obradovićeve metode podržava samo deo SzS, što je jasno jer ispred Skupštine juče nisu bili svi lideri ovog saveza.

- Mislim da će im 13. april biti kraj – ocenjuje Femić. Kada je reč o nasrtaju Miloša Pavlovića, odbornika Vuka Jeremića, na ženu ispred Skupštine, Femić kaže da je to i kao pretnja jako ružno, budući da Pavlović predstavlja građane Beograda.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ružna poruka! Videli smo šta od njih možemo da očekujemo – kaže urednik ”Kurira”. Matić podseća da pristalice SzS stalno traže izgovore za pokušaje nasilja i pretnje.

Ističe da nasilje nije samo fizičko, već može biti i psihičko, u vidu pretnji ili psovki. Podseća i da nasilju u politici svakako nema mesta.

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Marko Matić

#Novo jutro

#Opozicija

'