AKTUELNO

Gosti "Novog jutra" složili su se da su potezi albanskih političara na Kosovu licemerni, kao i da odudaraju od bilo kakve logike.

Bivši šef koordinacionog tela za KiM Neboša Čović ocenio je da vlasti na KiM se spremaju i prave akciju "zaokruživanja tzv. suvereniteta" na prostoru Kosova i Metohije time što što žele da raspišu vanredne lokalne izbore za gradonačelnike četiri srpske opštine na severu KiM i ocenio da se to dosta licemerno radi.

Foto: TvPink Printscreen

- Srbi imaju opciju da izađu ili ne izađu na izbore, ali mi moramo da pričamo o ZSO. Oni su briselskim sporazumom prevarili Srbiju, srpske institucije su se izgubile na prostoru KiM, a briselski sporazum, nije ispoštovan - naglasio je Čović za Pink.

On je rekao da Albanci funkcionišu sistemom svršenog čina zato što imaju podršku Amerikanaca i  Britanaca. -Mislim da oni spremaju dalje akcije i mislim da će do kraja aprila ukinuti takse, a onda će krenuti veliki pritisak na nas,  jer oni nekako moraju da proslave 20 godina, a to je 12. jun - kaže Čović.

Advokat Goran Petronijević ocenio je da su to sve licemerne stvari koje odudaraju od bilo kakve logike i međunarodnog prava.

Foto: TvPink Printscreen

-Svi znaju da je centar odlučivanja u Vašingtonu. Kod njih je sve - i pogača i nož, pa kako budu rekli tako će i albanski političari sa Kosova uraditi - kaže Petronijević.

On dodaje da sve što se događa je "bleda predstava" za javnost u kojoj oni stalno njima govore šta nije dobro i kako treba da se ponašaju.

-Pokušavanu da stvore svoj integritet, ali od toga nema ništa, jer su oni samo njihova produžena ruka, dok je Brisel zvučnik Vašingtona. Da je Vašington hteo da se ukinu takse, oni bi ih davno ukinuli - zaključio je Petronijević.

#Kosovo

#Takse

'