AKTUELNO

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković razgovarala je danas sa ruskim ambasadorom u Rusiji Aleksandrom Čepurinom o unapređenju parlamentarne saradnje i ukupnim odnosima dve države.

Na sastanku je ocenjeno da se odnosi Srbije i Rusije intenzivno razvijaju na svim poljima, kao i da parlamentarna saradnja, koja je zasnovana na sporazumima o saradnji sa ruskom Državnom dumom i Savetom federacije Federalne skupštine, izuzetno dobra i zauzima važno mesto u odnosima dve države.

Gojković i Čepurin su naglasili značaj redovnog održavanja sednica Komisije za saradnju Skupštine Srbije i Državne dume i ukazali na važnost narednog, četvrtog sastanka parlamentarne Komisije za saradnju u Beogradu u junu ove godine, kada će doći delegacija Državne dume na čelu sa predsednikom Vječislavom Volodinom.

Gojković je napomenula da će Beograd biti domaćin 141. skupštine Interparlamentarne unije (IPU) u oktobru, kao i da očekuje da ruska delegacija bude predstavljena na najvišem nivou.

Gojković i Čepurin su razgovarali o ekonomskoj i kulturnoj saradnji i predstojećim aktivnostima na tim poljima, navodi se u saopštenju Narodne skupštine.

#Aleksandar Čepurin

#Maja Gojković

#parlament

#saradnja

'