AKTUELNO

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma doputovao je u Hurgadu u uzvratnu posetu tom egipatskom gradu i regionu Crveno more.

Marković predvodi privredno-političku delegaciju iz Srbije sastavljenu od tridesetoro uspešnih biznismena, koji će tokom svog boravka imati nekoliko sastanaka sa egipatskim kolegama, kako bi započeli saradnju na ekonomskom planu.

Markovića je na aerodromu u Hurgadi dočekao general Ahmet Abdalah, guverner te oblasti izrazivši veliko zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa svojim srpskim prijateljem.

Foto: Pink.rs

- Drago mi je što se opet vidimo sa željom da vam pokažemo koliko smo srećni što smo obnovili prijateljstvo dva naroda, koje su započeli predsednici Tito i Naser pre skoro osam decenija - rekao je guverner Abdalah i naglasio da je u Egiptu u toku referendum, na kojem se preko 60 miliona ljudi sa pravom glasa izjašnjava o prihvatanju ustavnih amandmana. Dragan Marković Palma najpre je informisao svog domaćina o velikom mitingu podrške državnom rukovodstvu Srbije, održanom u Beogradu.

Foto: Pink.rs

- Bio je to veličanstven skup preko 120 hiljada ljudi, koji su došli iz svih krajeva Srbije kako bi svog predsednika Aleksandra Vučića podržali na evropskom putu oporavka zemlje i u rešavanju problema sa našom južnom pokrajinom - rekao je Marković.

Dodao je da su Srbiji i Egiptu otvorena vrata za ekonomsku saradnju, čemu su doprineli dobri bilateralni odnosi dveju zemalja i uspešna diplomatska aktivnost predsednika Vučića i prvog potpredsednika srpske Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Palma i Sisi sve češće zajedno!

Nezaobilazna tema za razgovor Markovića i Abdalaha bila je i Muzej voštanih figura u kojem su svoje mesto dobili nekadašnji predsednik Egipta Džamal Abdel Naser i aktuelni lider El Sisi. “Sa predsednikom Sisijem ću odsad stalno da se viđam, bar dva puta nedeljno, a Vi teško i jednom mesečno”, našalio se Palma na račun svog domaćina, aludirajući na voštanu figuru predsednika Sisija u jagodinskom muzeju.

Da podsetimo, tokom prošle godine u Hurgadi osnovan je Poslovni savet Srbije i Egipta, koji će okupiti veliki broj privrednika dve države sa ciljem povećanja međusobne trgovinske razmene, a njime predsedava Dragan Marković Palma.

#Dragan Marković Palma

'