AKTUELNO

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, ponovo je danas blokirao radove na Trgu republike i onemogućio radnicima da obavljaju svoj posao, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je ova blokada od strane kriminalnca Marka Bastaća nešto gde će ceh da plate svi građani Beograda.

- Upravo zbog toga Trg republike neće moći da bude završen do 1. septembra, i neće biti pušten za saobraćaj. Ovo je treća blokada koju sprovode u poslednjih nekoliko dana. Građani Beograda treba da pitaju Bastaća i njegove nalogodavce Đilasa i Jeremića, 1. septembra, zašto Trg republike nije završen – rekao je Vesić.

Kako kaže, austrijska kompanija koja radi na ovoj rekonstrukciji, svaki put kada se zaustave radovi fakturiše Beogradu naknadu štete.

- Do sada je fakturisano oko 2 miliona dinara, a danas će fakturisati ponovo. Tako da on od građana Beograda pokušava da naplati ceh za svoje divljaštvo i huliganstvo. To je nešto što se nigde u svetu ne dešava – rekao je Vesić.

On je takođe istakao da su huligani koji se pojavljuju sa Bastaćem plaćeni iz opštinskog budžeta.

- Opština Stari grad je do jučerašnjeg dana iz budžeta za ovu godinu potrošila 127, 5 miliona dinara. Od toga je 54, 7 miliona otišlo na račune sumnjivih nevladinih organizacija. Građani Beograda iz budžeta Starog grada, preko sumnjivih firmi, plaćaju, tačnije Marko Bastać plaća ove huligane koji uništavaju Beograd – rekao je Vesić.

Kako kaže, pored toga Stari grad ne izdaje rešenja za bašte na teritoriji svoje opštine, što znači, kako dodaje, da ni jedan ugostitelj nema legalno rešenje za baštu.

- Nažalost, dok on uništava Beograd i sve što je dobro i lepo u ovog gradu, Stari grad je jedina opština u Srbiji koja nije ušla u Vladin program elektronskog izdavanja dokumenata. Bastaća očigledno ne zanima da uradi nešto za svoje građane. I to ne radi samo za Đilasa, već i za određene crnogorske kriminalne klanove sa kojima je u vezi – rekao je Vesić.

Kako kaže, to što rade mogu da rade privatno, ali ističe da neće dozvoliti da uništavaju grad.

#Goran Vesić

#Marko Bastać

'