AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić boravio je u trodnevnoj poseti Kini, gde je prisustvovao na otvaranju Drugog foruma "Pojas i put", a sastao se i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Gosti Novog jutra, glavna urednica potrala "Alo" Nina Aralica i predsednik Foruma za beznednost i demokratiju Milan Jovanović smatraju da je poseta predsednika Aleksandra Vučića Pekingu velika čast za Srbiju.

- Poseta Vučića Pekingu je bila velika čast za Srbiju i veliki broj sporazuma je tamo potpisan - rekla je Aralica za Pink.

Foto: TvPink Printscreen

Kako je istakla, ministar finansija Siniša Mali je već pomenuo  neke nod projekata, a i rekao je da će Kina postati jedan od najbitnijih partnera u našoj zemlji, da će se otvoriti još neke fabrike, nove investicije.

Jovanović je govoreći o kineskim investicijama ocenio je da su one posebno primetne nakon što je Srbija počela otvaranje poglavlja sa EU.

Foto: TvPink Printscreen

-Mađarska i Srbija su jedan od puteva veze Kine i Evrope, ali to nije jedini put i moramo biti oprezni, da održimo tu evropsku agendu - naglasio je on, i podseti kako su se  Hrvati zabrinuli da su čuli da će Kina učetvovati u privatizaciji tršćanske luke, dodavpi da tu postoji još jedna mogućnost za Kinu.

#Aleksandar Vučić

#Kina

#Poseta

'