AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer razgovarali su danas u Sarajevu o trenutnoj situaciji na KiM, taksama i mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Premijerka je zahvalila Palmeru na tome što su, kako kaže, SAD potpuno nedvosmisleno i direktno osudile uvođenje taksi i pozvale Prištinu da ih ukinu.

- Čak su u mnogo stvari reagovale mnogo odlučnije i striktnije u odnosu na Brisel i povukli određene mere protiv Prištine. Zahvalila sam mu na tome, mi i dalje imamo različite poglede na to kako izgleda budućnost dijaloga i odnosa između Beograda i Prištine, ali je uvek dobro da imamo ovakve razgovore - rekla je Brnabić za Tanjug posle sastanka sa Palmerom.

Kako je navela, ukazala je Palmeru na jasan stav Srbije da Priština mora da ukine takse da bi se nastavio dijalog sa Beogradom.

Foto: Tanjug

- Predsednik Vučić je bio potpuno jasan u vezi sa tim, i u Berlinu smo bili potpuno jasni o tome. Srbija je do sada pokazala konstruktivnost i racionalnost, ali ovo je crvena linija koju ne možemo da pređemo - naglasila je Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je u Sarajevu učestvovala na Godišnjem sastanku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Palmer boravi u Sarajevu gde je razgovarao sa članovima Predsedništva BiH.

#Ana Brnabić

#Metju Palmer

#Takse

'