AKTUELNO

Predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić i lider Narodne stranke Vuk Jeremić ušli su u verbalni sukob 5. maja tokom reklamnog bloka za vreme jedne televizijske emisije u kojoj su učestvovali.

Sukob je, kako prenosi Blic, usledio posle dela emisije u kojem se govorilo o protestima.

- Moje mišljenje je da vas ćutanje i distanca ne mogu ostaviti s ove strane etičkog kriterijuma kojem ja pripadam.Strateško opredeljenje svih koji žele promene je podrška nastavku protesta - rekao je Jeremić.

Na to je Šapić odgovorio da ne razume šta je neetički i nemoralno u njegovom delovanju i zašto mu zameraju što neke stvari nije nikad radio, baš oni koji su ih radili.

- Na način na koji je dobar deo Saveza za Srbiju govorio o SNS, o Aleksandru Vučiću, o načinu na koji su s njim sarađivali ili na koji su jedni o drugima govorili, ja nikada nisam. 2016. godine, kada sam išao na beogradske izbore, Vuk Jeremić se nije bavio politikom, bio je u Ujedinjenim nacijama. Dragan Đilas se bavio košarkom, Saša Janković je bio zaštitnik građana. Izašao sam na NBG izbore, pobedio i nisam bio ljut ni na koga što me nije podržao - rekao je Šapić.

Dodao je da 2018. u kampanji za beogradske izbore nije bilo ništa manje napada na njega nego na Jeremića, Đilasa ili Jankovića, te da ga je napadao i Saša Radulović.

Šapić je naglasio da je tada u prestonici imao najbolji rejting, ali da niko nije rekao "hajde da se udružimo oko najjačeg", nego su govorili "ajmo da se udružimo, ali oko mene, a ako nećeš sa mnom, nisi opozicija".

Revoltiran pomenom njegove kampanje za generalnog sekretara UN, Jeremić je rekao da nije u tom trenutku kao kandidat mogao da napada vlast i Šapiću uzvratio:

- Setite se Olimpijade u Pekingu 2008. godine kada ste dobili batine od saigrača jer ste bili slično bezobrazni kao danas. O tome niste hteli da pričate dok se takmičenje nije završilo -

Na to je Šapić uzvratio da je Jermić "masno slagao i da treba da ga bude sram".

- To je teška neistina. Postoji snimak konferencije na kojoj su svi mediji bili prisutni, pa lepo pogledajte. Masno ste sve slagali - rekao je Šapić i dodao: - A što se 2016. godine tiče, mi smo morali i tada ovde da živimo, nismo mogli da tražimo tajm-aut dok vi rešavate vaše stvari oko UN –

Šapić se prvi obratio Jeremiću pitanjem: "Šta ti znaš šta se dogodilo u Pekingu, kako te nije sramota da lažeš na televiziji? Sve što je tamo bilo, razjašnjeno je posle pet dana".

Na Jeremićevu opasku da ga je saigrač prebio pošto je bio bezobrazan, Šapić je upitao: "A pošto sam sad i ovde, kako kažeš, bezobrazan, sad ćeš ti da me biješ?".

- Neću, ja se ne bijem - odgovorio je Jeremić, na šta ga je Šapić upitao da li je onda poveo nekoga da njega, Šapića, bije kad ga tako upozorava?

Jeremić je tada Šapiću rekao da je kabadahija i Vučićev pion, a Šapić je uzvratio pitanjem "jesam li ja ili ti SNS-u dao kvorum za budžet 2013. godine"?

- Pala bi im vlada tada da nisi - rekao je Šapić i zaključio da dokle god su takvi kao što je Jeremić simbol opozicije u Srbiji, Vučić može da uživa.

#Aleksandar Šapić

#Vuk Jeremić

'