AKTUELNO

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Aleksandar Martinović izjavio je danas da će ta stranka glasati za usvajanje izveštaja o Kosovu i Metohiji koji će u ponedeljak u Narodnoj skupštini predstaviti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Martinović je novinarima u parlamentu kazao da će predložiti da se udvostruči vreme za raspravu, tako da će apsolutno svi, bez obzira da li su vlast ili opozcija, imati vremena da iznesu svoje stavove u vezi sa ovom temom i da eventualno daju svoje predloge.

- Ovo je sednica koja se dugo očekivala. Pojedini samozvani lideri opozicije su nas optuživali da vlada i predsednik Aleksandar Vučić beže od parlamenta kada je reč o KiM, govorili su da nemamo hrabrosti da o tome raspravljamo, ali se po ko zna koji put pokazalo da nisu u pravu i da im je namera da prevare građane - rekao je Martinović.

On je dodao da očekuje da debata koja počinje u ponedeljak, 27. maja, bude ozbiljna, i da će se nastaviti i u utorak. Navodeći da je predsednik Vučić prethodnih dana bio izložen najbezobzirnijim napadima u vezi s njegovim angažmanom po pitanju KIM, Martinović je rekao da nekima ništa ne valja.

- Ne valja kada se obrati episkopima, poslanicima, dakle, ne valja nikako. To je politika onih koji sebe nazivaju Savezom za Srbiju i koji bojkotom opravdavaju nerad i nedostatak političkih ideja - rekao je zvaničnik vladajuće stranke. On je istkao da će SNS ucestvovati na toj sednici i da će podržati politiku Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, jer veruju da je iskrena i realna.

#Aleksandar Martinović

'