AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da će se na sastanku sa predstavnicima Srba na Kosovu voditi ozbiljan razgovor o kontramerama na poteze prištinskih vlasti.

- Uprkos veličanstvenoj pobedi Srpske liste očekujem poruku da sada nema spavanja, nego da treba de se radi za srpske interese. Imaćemo i ozbiljan razgovor o kontramerama na ovo što Priština radi, ali sve odluke donećemo imajući u vidu stav Srba s Kosova - rekao je Đurić.

Đurić je kazao da će odluka kakva god da bude, biti racionalna i doneta na način da bude najbolja za Srbiju, a da separatistima u Prištini nanese štetu.

On je govoreći o sednici Skupštine o Kosovu koja će se odžati u ponedeljak, kazao da je to pravo mesto gde se razgovara o nacionalnom pitanju broj jedan, i da će predsednik Srbije da iznese detaljnu sliku sadašnjeg stanja.

Parlament je pravo mesto za razgovore o Kosovu i Metohiji

Direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metogiju Marko Đurić rekao je da je izveštaj o Kosovu i Metohiji poslat u Skupštinu Srbije, a poslanicima će ga u ponedeljak predstaviti predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Đurić je naveo da je izveštaj obiman i da, između ostalog, sadrži detalje o 149 projekata na Kosovu i Metohiji i o procesu dijaloga sa Prištinom. Na sednici Skupštine Srbije govoriće se i o tome kako je Priština i na koji sve način opstruirala razgovore sa Beogradom i koliko je za Srbiju važno da se sa ovim problemom uhvati u koštac na ozbiljan način, kazao je Đurić.

Đurić je kazao da je Kancelarija za KiM pripremila izveštaj koji između ostalog sadrži detalje o 149 projekata izgradnje, obnove i podrške sredinama na Kosovu, kao i o tome kako je Priština opstruirala razgovore sa Beogradom.

- Neki su kukali o tome kako nema dijaloga, sada kada im se nudi, kažu da neće da razgovaraju. Hoće da razgovaraju o privatnim interesima kao što je RRA agencija - rekao je Đurić.

#Marko Đurić

#Priština

#Srbin

'