AKTUELNO

Predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun povodom toga što deo opozicije bojkotuje današnju sednicu o KiM izjavio je da je to politički nemoralno, bezobrazno i neodgovorno.

- Time se direktno nanosi šteta interesima Srbije i srpksog naroda kada je u pitanju rešavanje kosovskog problema i umanjuje kapacitet naše zemlje da u narednom periodu u tim razgovorima nastupa jedinstveno – smatra Drecun i dodaje:

U tom savezu protiv Srbije su isti oni ljudi koji su naneli nepopravljivu štetu našim interesima na Kosovu i Metohiji. To su isti oni koji ništa nisu mogli da urade 2004. godine da spreče onaj užasan pogrom nad srpskim narodom, nego su samo organizovali protestne šetnje.

Drecun naglašava da su pomenuti naneli toliku štetu da su Srbiju doveli u bezizlaznu situaciju da je bilo pitanje kada će naša zemlja biti toliko pritisnuta da prizna Kosovo kao nekakvu državu.

- Na svu sreću je 2012. godine njihovo štetočinsko delovanje zaustavljeno i krenuli smo drugim putem. Sada već imamo jedan manevarski prostor, Srbiju koja je ojačala i koja može da se suprotstavi ultimatumima i da ne prihvati svakojake zahteve – istakao je Drecun.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, ne zabrinjava ga to što SzS bojkotuje parlament i upitao je da li bojkotuju i plate.

Drecun smatra da je pravi razlog što SzS bojkotuje sednicu to što bi bili suočeni sa argumentima i što bi bila dokazana štetnost njihovog delovanja.

- Oni nemaju rešenje za kosmetski problem, oni ne mogu da opravdaju katastrofalno pogrešne poteze koje su vukli do 2012. godine i kako onda da dođu? Oni su kukavice, oni beže od suočavanja sa argumentima. Oni samo znaju da prete ženama i nasiljem izazivaju incidente – naglasio je Drecun.

#Milovan Drecun

#SZS

'