AKTUELNO

Pred osnovnim sudom u severnoj Mitrovici završeno je saslušanje Srba koji su juče uhapšeni u Zubunom Potoku. Sudija je doneo odluku da se uhapšeni Srbi brane sa slobode.

Šestoro uhapšenih su osumnjičeni, da su navodno, ometali pripadnike ROSU, tokom jučerašnjeg upada na sever KiM.

- Odbijeni su navodi tužioca da su oni počinili dea koja su im stavljali ma teret. Po mom mišljenju, sve ovo je bilo da bi se opravdala tortura police - rekao je advokat Miro Delević.

Tužilac koji je albanske nacionalnosti, zatražio je određivanje pritvora. Kako saznajemo od izvora iz suda, svi uhapšeni imaju vidne povrede po glavi u drugim delovima tela.

Nakon pauze, saslušano je još nekoliko uhapšenih a zatiom je sud odlučio uhapšeni Srbi budu pušteni da se brane sa slobode.

Porodice čekale uhapšene Srbe

Članovi porodica uhapšenih Srba su ispred Osnovnog suda gde čekaju da čuju odluku sudije.

- Da li su nešto jeli? Jeste li ih videli? Kako izgledaju? Molim vas, recite mi bilo šta, govorila je jedna žena policajcu ispred suda.

Trojica Srba iz suda prevezeni u KBC

Trojica od šestorice uhapšenih Srba, koji su saslušavani danas u Osnovnom sudu u severnoj Motrovici, prebačeni su u KBC jer su se žalili na bolove zbog povreda koje su zadobili tokom jučerašnjeg hapšenja od strane pripadnika ROSU.

#Hapšenje

#Srbin

'