AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Bratislavu, gde će učestvovati na međunarodnom forumu "Globsec 2019". Vučić će, na toj međunarodnoj konferenciji, učestvovati na dva panela.

Najpre će govoriti na panelu 'Ulaženje u srž dijaloga Beograda i Prištine', na kojem će, prema najavi organizatora, učestvovati i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, kao i presednik privremenih vlasti u Prištini Hašim Tači, te i direktorka za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove Angelina Ajhorst, a moeriraće Metnju Karničnig, glavni dopisnik za Evropu lista Politiko.

Zatim će učestvovati na panelu 'Zapadni Balkan: Udaljavanje od Evrope?', na kojem će govoriti i crnogorski predsednik Đukanović, potpredsednica bugarske vlade zadužena za reformu pravosuđa i ministarka spoljnih poslova Ekatarina Zaharijeva, i generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Mejljinda Bregu. Panel će moderirati Valeri Hopkins, dopisnica 'Fajnanšel tajmsa' za jugoistočnu Evropu.

Tokom svog boravka u Bratislavi, Vučić će imati odvojene bilateralne susrete sa v.d. pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom, senatorom i predsedavajućeg Odbora za unutrašnju bezbednost i vladine poslove Senata SAD Ronom Džonsonom, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Vučić će imati sastanak i sa rukovodiocem Odeljenja za Evropu i Evroaziju i članicom Izvršnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkinom. Predsednik Srbije je jučenajavio da će od predstavnika američke administracije tražiti za pomoć u cilju ukidanja taksi koje je Priština uvela na srpsku robu.

#Aleksandar Vučić

'