AKTUELNO

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić izjavio je danas da je gradska vlast uložila mnogo napora u prethodnih godinu dana da ispuni obećanja i realizuje važne projekte, navodeći da su rezultati zabeleženi u "neljudskim uslovima" i konstantnim sabotažama opozicije.

Orlić je na konferenciji za novinare ispred Starog Dvora rekao da tu, pre svega, misli na bivšeg gradonačelnika Dragana Ðilasa i one koji čine Savez za Srbiju.

- Tu mislim i na sledbenike Vuka Jeremića, "fašista" iz Dveri, Bastaća za koga je teško reći kojoj političkoj grupi uopšte može da pripada. Reč je o ljudima čija je jedina politika da ruše gradilišta, da obaraju saobraćajne znakove, da drmusaju ograde, da maltretiraju radnike, da pokazuje najprimitivnije što čovek u sebi može da nosi, a što nije bilo za verovati da može da izađe na površinu kada je reč o javnom nastupu - rekao je Orlić.

Orlić kaže da su oni otvoreno sabotirali apsolutno sve što se tiče izgradnje Beograda, a da su razlozi za to poznati.

Kako kaže, oni nisu pokazali ni mrvu interesovanja za Beograd dok su bili na vlasti, a imali su "sva sredstva koja su dodeljivali sami sebi".

- I nisu učinili ništa. Pamtimo štetu koju su ostavili za sobom, koja se meri milionima evra, i kada je reč o rekonstrukciji Bulevara i podzemnih kontejnera...Svaki projekat koji su dotakli predstavljao je samo devastaciju grada i veći minus u gradskoj kasi i novi dug za građane Beograda - podvukao je Orlić.

Prema Orlićevim rečima, Dragan Ðilas "nemuštim pričama o stanju saobraćaja u Beogradu pokušava da zamaskira činjenicu da se takođe u ''milionima čvrste strane valute'' merila šteta kada se on o tim potrebama grada starao", rekao je Orlić.

- I danas pamtimo kontroverzne javne nabavke i kada je reč o tramvajima i kada je reč o autobusima. Teška je ljubomora, ne može da se sakrije njihovo razočaranje činenicom da je na mostu preko Ade ovog meseca puštena u rad probna linija TRAMVAJA - kazao je Orlić.

Dodaje i da se danas kompletna podrška Ðilasu i njegovom Savezu svodi na "jedan maleni šator" i ocenjuje da je to mera njihove političke relevantnosti.

S druge strane, Orlić ističe da je gradska vlast realizovala brojne važne projekte, među kojima su rekonstrukcija glavnog gradskog trga, Savskog trga, završetak Prihvatilišta za decu u Davidovićevoj ulici...

Pored projekata koji se tiču glavnog gradskog jezgra, radi se, dodaje Orlić, i u svim gradskim i prigradskim opštinama.

- Radilo se na unapređenju infrastrukture, na izgradnji vodovodne i kanalizacione mreže, na izgradnji puteva. Završeni su i veliki objekti. Na primer, Mladenovac je dobio novi objekat Tehničke škole, a u istoj opštini se radi i na Gerontoškom centru. U Lazarevcu je završen objekat porodilišta. Nakon 40 godina, možemo da konstatujemo da ovakav rezultat imamo iza sebe - istakao je Orlić.

#Vladimir Orlić

'