AKTUELNO

Sve srpske radnje na severu Kosova su zatvorene, a tako će ostati do daljnjeg, potvrdio je predsednik Udruženja privrednika sa severa Kosova Radoš Petrović.

Petrović je sinoć rekao da su sve radnje zatvorene - prehrambene prodavnice, butici, ugostiteljski objekti, te da su čak i taksisti obustavili rad, a da ne rade ni pekare ni benzinske stanice.

On je dodao da su se privrednici na ovaj potez odlučili zbog toga što su onemogućeni da rade nakon uvođenja taksi. Petrović je rekao da su privrednici trpeli veliki pritisak od strane kosovskih službi, policije, inspektorata i drugih.

- Privrednici nisu bili u mogućnosti više da rade i odlučili su da zatvore svoje radnje ovde na severu - rekao je Petrović.

Na pitanje koliko ovakvo stanje može da traje odgovorio je da ne zna.

- Uputili smo apel međunarodnoj zajednici da što pre odreaguje da se takse uklone i da bismo mogli normalno da poslujemo i da nastavimo normalan život ovde na severu - rekao je Petrović.

Upitan da li će radnje biti zatvoreni do ukidanja taksi, Petrović je odgovorio da će biti zatvorene do daljnjeg.

- Mi ćemo već od danas imati svakodnevne sastanke na kojima ćemo odlučivati u zavisnosti od situacije na terenu - objasnio je.

#Kosovo i Metohija

#Takse

'