AKTUELNO

Protest upozorenja je pokazao snagu, slogu i spremnost za borbu Srba na severu Kosova i Metohije, saopšteno je posle sastanka privrednika sa severa KiM.

Predsednik udruženja privrednika na severu KiM Radoš Petrović rekao je da je postignut dogovor da prodavnice, ugostiteljski objekti, apoteke, koje su prethodna dva dana bile zatvorene od sutra ponovo počnu sa radom.

Protest upozorenja je pokazao snagu, slogu i spremnost za borbu Srba na severu Kosova i Metohije, saopšteno je posle sastanka privrednika sa severa KiM.

- Pokazali smo snagu, jedinstvo, da ne mogu da nas slome i da nećemo da trpimo da se puca i napada na one koji vrše snabdevanje osnovnim životnim namirnicama. Svaki dalji pokušaj Prištine naići će na još snažniji odgovor - navedeno je u saopštenju.

Kako se navodi, pošto je ovo protest upozorenja, radnje na severu koje će od sutra raditi, biće zatvorene na mnogo duže svaki sledeći put kada na nas ponovo budu pucali zato što vozimo mleko, brašno, zejtin ili novine na srpskom jeziku za srpski narod na severu Kosova i Metohije.

- Svesni smo da nas čeka dugotrajna borba, koja zahteva jedinstvo, trud, možda i žrtvovanje...mi drugu zemlju nemamo i ovu našu ne damo nikom - istaknuto je u saopštenju.

Pripvrednici su ponovo apelovali na međunarodnu zajednicu da konačno shvati dramatičnost situacije na severu Kosmeta i da reaguje kako bi pacifikovala Prištinu, pre nego što se desi neki incident koji bi mogao stvari dovesti do tačke bez povratka.

Danas, drugi dan prodavnice, lokali, apoteke, pekare i ostale radnje na severu Kosova i Metohije su zatvorene. Vlasnici tih radnji na taj način podigli su svoj glas protiv trgovinske blokade i takse od 100 odsto koju je Priština uvela na robu iz centralne Srbije.

#Kosovska Mitrovica

'