AKTUELNO

Poslanice SzS Sanda Rašković Ivić i Aleksandra Jerkov, uopšte ne zanima odluka njihovih lidera o striktnom bojkotu rada Skupštine Srbije.

Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke Vuka Jeremića i Aleksandra Jerkov iz Demokratske stranke Zorana Lutovca, prisustvovale su juče sastanku Ženske parlamentarne mreže u Skupštini Srbije, uprkos odluci SzS o bojkotu rada parlamenta.

Iako je Lutovac nedavno izjavio da će svako eventualno prisustvo poslanika njegove stranke sednicama Skupštine ili skupštinskih tela značiti da taj poslanik više ne zastupa interese DS, Aleksandra Jerkov je odlučila da razmišlja svojom glavom i ne poštuje ove odluke.

Foto: Printscreen DS

Isto je učinila Sanda Rašković Ivić, koja po svemu sudeći ne mari previše za Jeremićev stav o bojkotu.

Foto: Pink.rs

Zoran Lutovac: Bojkot Skupštine je obaveza

Predsednik DS Zoran Lutovac potvrdio je u jednoj emisiji da je učešće u radu Odbora i podrška kandidaturi Nevene Ružić za poverenika izazvala izvesnu dozu nedoumica, kao i zlonamernih tumačenja onih koji tendencioznim širenenjem laži nanose štetu zajedničkom opozicionom delovanju. S toga je nedavno Predsedništvo svojom decidnom odlukom dodatno pojasnila da će se kršenjem stranačke discipline smatrati svako učešće na plenarnim zasedanjima i u radu radnih tela i organa Skupštine.Svako eventualno pojedinačno učešće jeste pojedinačna odluka i ona ne predstavlja kršenja Ustava, ali automatski znači da poslanik ne zastupa više interese DS. Razgovor sa Metju Palmerom iskorišćen je da se ukaže na istovetnost ocena stručnih timova koje je Savez formira i eksperata Komisije EU.  Parlamentarizam je danas samo prazna fasada, sadržaja nema. Nijedna institucija nastala voljom većine vladajuće stranke ne poseduje demokratski kapacitet. U nastavku razgovora dr Zoran Lutovac je pojasnio i u kojoj fazi se nalazi proces prelaska iz političkog u formalno, pravno ujedinjenje. Na samom kraju demantovao je spekulacije o zamiranju protesta. -Ne radi se zbog popularnosti i rejtinga, već istrajnosti i doslednosti. Sloboda i borba za nju su dugotrajan proces - konstatovao je Lutovac.

#SZS

#Vuk Jeremić

#Zoran Lutovac

'