AKTUELNO

Potpredsednik SNS Miloš Vučević rekao je danas da će promena u redovima stranke biti i da će posle izbora biti mnogo novih ljudi, koji su "tu, čekaju, žele priliku, koju im treba dati".

Kako kaže, neophodno je da SNS nastavi sa otvorenom i konstantnom komunikacijom i kontaktom sa građanima, dodajući da ne sme da dođe do otuđenja i zaboravljanja izvora iz kojeg je potekla stranka.

Kako je rekao, posle sedam godina na vlasti, sigurno da ima pojedinaca koji nemaju više snage i kondicije da nastave dalje, analiza rada mora da postoji i da kreće od lokala pa nadalje.

Potrebno je, kako je naveo, da se podnesu izveštaji rada, promena će svakako biti ali, naglasio je, SNS je i imao konstantno promene, pogotovo poslednjih dve-tri godine, menjani su ljudi na funkcijama, jer je stranka prepoznala da nije bilo dovoljno rada i zalaganja.

- Mi smo uvek u fazi procene, analize i kontrole - rekao je Vučević i dodao da i danas ide u obilazak nekih sela u Vojvodini, jer, kako ističe, ako stranka želi da zadrži energičnost i potentnost - to je neophodno.

Stranka mora da "luftira" svoje redove i otvara vrata mlađima, to je preduslov ozbiljne političke orjentacije, rekao je Vučević Mislim da ćemo posle izbora videti mnogo novih ljudi, koji su tu čekaju, žele priliku koju im treba dati, zaključio je Vučević.

Podrška Egzitu je i podrška srpskoj privredi

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je danas da je podrška Egzitu istovremeno i podrška srpskoj privredi, jer, kako je naveo, korist od takvog događaja iznosi 10 miliona evra, što je direktna zarada našoj privredi. Vučević je rekao da je na Egzit došlo preko 60 hiljada gostiju iz 90 država i to je "baš reprezentativno i dobro za celu Srbiju". Sve dobro ide, naveo je Vučević i dodao da se, na žalost, dogodio i tragičan događaj, jer je preminuo grčki državljanin zbog konzumiranja opijata. Prema njegovim rečima, sve mere se preduzimaju, od organizatora, MUP i Grada, ali, naglašava, ako neko ne vodi računa o sebi, teško može da se tako nešto spreči i apelovao je na posetioce da uživaju u muzici i da ne koriste takve stvari. Vučević je naglasio da Egzit nisu samo četiri dana, već da cele godine traju pripreme, od lokalnog nivoa do države, da bi sve kako treba četiri dana funkcionisalo. Egzit je i ove godine okupio vrhunske bendove, di džejeve, ima vrhinski ambijent, ozvučenje, svi hoteli i hosteli su rasprodati, sva očekivanja su premašena, rekao je Vučević. -To je brendiranje Novog Sada i Srbije, imamo puno pluseva od takvog događaja, a 2020. biće 20 godina Egzita, kada ćemo pripremiti i to da proslavimo - rekao je on. Novi Sad, koji se našao na svetskom sajtu za putovanja Lonli Planet na poziciji tri, imaće, prema očekivanjima ove godine pola miliona noćenja, naveo je Vučević.

#Miloš Vučević

'