AKTUELNO

Dragan Đilas je toliko opsednut Aleksandrom Vučićem, koji je požrtvovan, vredan, iskren, pošten, dakle sve ono što Đilas nikad nije bio niti će biti, da je čak počeo sa štopericom u ruci da prati njegove nastupe, što najbolje govori koliko je on ustvari nemoćan i zaludan čovek, ocenio je danas Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograd.

Najgori gradonačelnik u istoriji Dragan Đilas, sve više je nervozan poslednjih dana pa u toj svojevrsnoj histeriji ni sam ne zna šta više da slaže, kaže on u saopštenju dodajući da ni Vučić, ni SNS nisu krivi što je Djilas od 74.000 evra sa početka svoje političke karijere došao do toga da danas, po sopstvenom priznanju, samo u nekretninama ima više od 25 miliona evra.

- To enormno bogaćenje moraće da objasni, kako stvari stoje i državnim institucijama jer se interesuju i pojavljuju se nove informacije o sada već njegovoj čuvenoj trgovini sekundama reklamnog prostora - rekao je Mirković.

On je poručio da će Đilas građanima morati da objasni i 1,2 milijarde evra duga koje je ostavio iza sebe, u aferi Bulevar i podžemni kontejneri proneverenih 12 miliona evra, 15.000 tužbi prevarenih roditelja kojima je duplo naplaćivao vrtić.

Kad se sve ovo pogleda, prema njegovim rečima, donekle se može razumeti što zaslepljen mržnjom, a i sve više panikom, Djilas ne želi da vidi više od 100 novih fabrika, hiljade novih radnih mesta, visinu prosečne plate koja je danas u Beogradu 576 evra, dok je u njegovo vreme bila 460, nezaposlenost koja je danas 11,9 odsto, a dok je on "šerifovao" bila čak 25,5 odsto. Sve ove činjenice, prema Mirkoviću, dokazuju koliko je samo bio nesposoban i bahat i kako je sebe bogatio dok je Beograd upropašćavao i zaduživao.

- Njegovi poltroni danas lažu i glasno se protive izmeni Statuta grada ne bi li mu se dodvorili jer je upravo Đilas čovek koji je oteo sve ingerencije opštinama ne bi li on bio sve i svja u gradu i čovek bez koga ništa ne može. Izmenama će se olakšati život građanima, moć odlučivanja će im se više približiti dok će se njihove želje, ali i mišljenje još više sprovoditi u delo i to je ono što plaši Đilasa koji ni u svojoj ulici ne bi bio izabran za redara -  navodi se u saopštenju.

Poručio je da iz SzS objasne kako to GSP propada ako ima tolike prihode i o kakvom se propadanju radi kada će se do sredine sledeće godine na ulicama naći novih 374 autobusa, dok je vozačima povećana plata sa 52.000 na 65.000.

- Kao i Đilasovi milioni, Jeremićevo priznanje da je upropastio Srbiju, kao i sve njihove afere i laži ostaće bez objašnjenja onih koji su to učinili, ali će zato građani na izborima pokazati da je politika Vučića i SNS ono u šta veruju i ono što donosi rezultate - podvukao je Mirković.

#Aleksandar Mirković

#Dragan Đilas

'