AKTUELNO

Član beogradskog odbora SNS, Slavko Gak, izjavio je danas da Grad Beograd mesečno plaća oko milion evra na ime tužbi roditelja koji su vrtiće plaćali po uvećanoj ceni u vreme vlasti Dragana Đilasa i dodao da se tim novcem moglo opremiti računarima i nameštajem više od 150 škola.

- Danas plaćamo previsoku cenu nekadašnjeg neodgovornog odnosa bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa prema roditeljima. Roditelji su za vreme njegovog mandata umesto 5.800 dinara vrtiće plaćali više od 9.500 dinara - naveo je Gak u saopštenju dostavljenom medijima.

Gak je rekao da roditelji imaju pravo da budu obeštećeni i da će Grad Beograd nastaviti sa isplatama iako je, kako kaže, taj novac mogao biti usmeren ka investicijama.

- Uprkos svemu tome, smatram da je ovo jedan od najboljih primera odgovornog odnosa prema građanima kojima je vrtić nezakonito skuplje naplaćivan i nastavićemo da postupamo po presudama sve do poslednje tužbe - ocenio je Gak.

Do sada je, navodi, ukupno isplaćeno 2,45 milijardi dinara, a sa tim novcem se, objašnjava, do sada moglo izgraditi pet novih škola.

- Novac koji mesečno izdvajamo jednak je opremanju računarima i nameštajem više od 150 škola jer su, na primer, tokom prošle godine sa oko 150 miliona dinara 142 škole u Beogradu opremljene računarskom opremom, a 55 škola novim nameštajem - ukazao je Gak.

Kaže da će Grad sve do poslednje tužbe isplatiti roditeljima ono što su nezakonito plaćali, dodajući da je to primer odgovornog odnosa prema roditeljima i primer koji građanima pokazuje razlilku između "odgvornog i bahatog" upravljanja Gradom.

#Politika

'