AKTUELNO

Glavni i odgovorni urednik „Informera“ Dragan J. Vučićević ocenjuje da ološ elita vodi histeričnu kampanju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer se naljutila na svopstevni odraz u ogledalu.

- Nakon Vučićevog teksta počela je histerična neverovatna, ludačka kampanja. Šta je to predsednik rekao o njima? Da li ih je uvredio? Da li je nešto slagao ili je samo stavio ogledalo ispred njih i rekao im da je strašno to što pričaju o svom narodu, to što preziru ogroman deo svog naroda i sebe predstavljaju nekakvom elitom. Oni se ljute na odraz u ogledalu – istakao je Vučićević.

Gostujući na TV Pink, on je primetio da se pojedinim dnevnim listovima pojavio i poziv na potpisivanje peticije protiv javnog mišljenja.

- Dokle ide ovaj nebaždareni Teodrović koji poziva da se potpiše peticija protiv onoga što je Vučić rekao!? Oni hoće da zabrane Vučiću da misli, uvode delikt mišljenja – dodao je Vučićević i napomenuo da su se svi prepoznali, iako u Vučićevom tekstu niko nije imenovan.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vučiću to politički nije ni malo pametno, ni mudro, ali svaka čast što je prvi predsednik koji se ne udvara toj ološ eliti. To je bila komunistička elita u vreme Jugoslavije i komunističke Srbije, pa kada je videla da se menjaju stvari, odlučila je da bude evropejska, žuta, umivena elita i oni su sada ti koji hoće da se nametnu građanima Srbije kao jedini vlasnici, imaoci istine. Ako se neko slaže sa njima onda je super, ako se ne slaže, onda je sam đavo. To je ono što pokušavaju da nametnu u medijskom i javnom diskursu. I to je ono što vidimo u njihovoj histeričnoj kampanji protiv Vučiča koji je prvi srpski predsednik koji se usudio da im protvreči i da im kaže ko su i šta su - izričit je Vučićević.

Kako kaže, njih najbolje opisuje ta sintagma „ološ elita“.

- Oni su sami sebe proglasili za elitu i sada sa tog staklenog izmišljenog piedestala pokušavaju da dele lekcije svima nama – da smo mi manje vredni, krezubi, glupi... Jedino su oni dovoljno šklolovani i pametni da vladaju Srbijom, a sve je obrnuto. Kada gledam njihovu kampanju pitam se ko je ovde lud?- dodao je Vučićević.

On je podsetio da je za Vučića glasalo najviše građana Srbije od uvođenja višestranačjkog sistema.

- Od 90-ih godina prošlog veka on ima najveću podršku građana Srbije i odatle crpi svoj legitimitet i legalitet. A ko će i gde da glasa za Teodorovića? Koliko je glasalo za Jeremića i za Obradovića? – dodao je glavni i odgovorni urednik „Informera“.

#Dragan J. Vučićević

'