AKTUELNO

Predsednik Francuske Emanuel Makron doputovaće sutra oko 15.00 časova u Beograd u dvodnevnu posetu tokom koje će mu domaćin biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema informacijama Službe predsednika za saradnju s medijima, posle dočeka na Aerodromu "Nikola Tesla", oko 15.15 sati ulsediće ceremonija otkrivanja ploče povodom početka radova na modernizaciji Aerodroma koju sprovodi kompanija "Vansi erports".

Programom posete u 16.00 sati predviđena je ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija, nakon čega će u 16.15 sati uslediti sastanak dvojice predsednika.

U 16.40 časova predviđena je ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsednika.

Nakon toga, u 16.45 sati uslediće izjave za medije predsednika Vučića i predsednika Makrona.

Za 17.30 zakazan je plenarni sastanak delegacija Republike Srbije i Republike Francuske.

Za 18.20 predviđena je ceremonija polaganja venaca na Spomenik braniocima Beograda 1914-1918, a u 18.30 polaganje cveća na grob Milunke Savić u Aleji velikana.

Prema programu posete, u 19.00 časova predviđa se ceremonija polaganja venaca na Spomenik zahvalnosti Francuskoj i obraćanje predsednika Srbije i predsednika Francuske.

Drugog dana posete, u utorak, je u 9.30 sati zakazan razgovor dvojice predsednika sa studentima iz Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO), navodi se u saopstenju.

#Emanuel Makron

'