AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom Instagramu da su on i francuski predsednik Emanuel Makron, koji boravi u dvodnevnoj poseti Beogradu, položili vence na Spomenik braniocima Beograda u Prvom svetskom ratu.

-Uz intoniranje pesme 'Tamo daleko' francuski i srpski predsednik položili su vence na Spomenik braniocima Beograda u Prvom svetskom ratu -napisano je na profilu "BudućnostSrbijeAV" pored fotografije dva predsednika.

Inače srpski predsednik je današnju posetu Makrona propratio sa još nekoliko objava sa sastanka i iz Palate Srbija.

-Velika mi je čast što je danas Srbiji u goste došao predsednik Republike Francuske Emanuel Makron i želim da se zahvalim na velikoj časti i poštovanju koje je ukazao Republici Srbiji i njenim građanima. Mi to i te kako umemo da cenimo i verujem da ćemo i svojim delima u budućnosti umeti da izrazimo zahvalnost i francuskom predsedniku, i francuskom narodu i francuskoj državi, za saradnju i pruženu ruku prema Republici Srbiji -napisao je Vučić.

Na jednoj od objavljenih fotografija Makron i Vučić su pored globusa koji je Srbiji poklonio bivši francuski predsednik Fransoa Miteran.

-Model globusa iz 1985. godine predsednik Miteran darovao je šefovima država sa kojima je Francuska negovala dobre diplomatske odnose - napisano je uz fotografiju.

#Aleksandar Vučić

#Emanuel Makron

'